Ahogy korábban már megírtuk, távozik az egyetem kancellárja. A pecsaktual tudta meg, hogy öt név forog a listán, akik közül kikerülhet az egyetem új kancellárja:

  • dr. Papp Ildikó, a PTE, kancellária humánpolitikai igazgatója
  • Bogár Tamás – a kancellária megbízott vezetője; Jenei Zoltán helyettese. Ő irányítja most a kancelláriát, mert a volt kancellár már szabadságát tölti.
  • Decsi István – Pécs korábbi gazdasági alpolgármestere, a Német Gazdasági Klub (DWC) pécsi szekciójának vezetője
  • Lengvárszky Attila – a PTE oktatási igazgatója, a rektor “kabinetfőnökének” is nevezik, mert a Rektori Kabinetet is vezeti
  • Vári Attila – Pécs korábbi független, de Fidesz-támogatott polgármester-jelöltje, a PSN Zrt. egykori vezetője.

Ketten közölük Papp és Lengvárszky a rektor jelöltjei, állítja a pecsaktual, hiszen jó viszonyt ápolnak Misetával. Bogár esélyét növelheti, hogy évek óta jól ismeri a kancellária működését, mondhatni belsős.

A pecsaktual.hu szerint

Vári Attila esélytelen a pozícióra. Elsősorban azért, mert nem is szándékozik elindulni érte. Neve azért bukkant fel – informátorunk szerint, mert “bejáratos Orbán Viktorhoz”

A döntést egyébként elsősorban Palkovics fogja meghozni, aki az Innovációs és Technikai miniszter. Nagyon fontos forrásokról fognak dönteni a jövőben az egyetemen, és emiatt tartják jó jelöltnek az egykori gazdasági alpolgármestert, Decsi Istvánt. A közgazdász korábban komoly multinacionális cégeket csábított a városba, és nem mellékesen a neve is jól cseng a Fideszes körökben. Az pedig legalább annyira fontos, mint a szakmai tudás, hozzáértés. Egyébként az egyetem nincs könnyű helyzetben, a kormány 1,9 milliárd forintot von el tőle, a járványhelyzet miatt.

Az biztos, hogy szeptember elején új kancellárja lesz a Pécsi Tudományegyetemnek, már csak az a kérdés, hogy ki.