Délelőtt tartott sajtótájékoztatót Péterffy Attila Pécs polgármestere, valamint Bognár Szilvia és Ruzsa Csaba alpolgármesterek. Több kérdés is felmerült, szociális, gazdasági és kulturális témákban, melyekről később beszámolunk, de első körben Péterffy Attila szavait tesszük közzé.

A város frissen megválasztott polgármestere háláját fejezte ki a szociális munkások számára, akik helyt álltak a Covid alatt, ahogy Péterffy fogalmazott, sok dolgozó önként költözött be az idősek otthonába, hogy csökkentsék a fertőzésveszélyét, nagyon sokan álltak helyet, Pécs „összefogott” a nehéz helyzetben. Éppen ezért a városháza egyszeri 25 ezres támogatást fog adni az Integrált Nappali Szociális Intézmény valamint az Esztergár Lajos Család-és Gyermekjóléti Szolgálat dolgozóinak. Azt már mi tesszük hozzá, hogy bár a támogatás mindig, mindenkinek jól jön, de érdemes kontextusba helyezni a dolgokat: 25 ezer megy azoknak, akik valóban hősies munkát végeztek, 70 millió pedig a pécsi sportegyesületeknek. Nyilván a keret és a forrás is teljesen más, igazságtalanok sem szeretnénk lenni, de mindenképpen elgondolkodtató.

Ezen kívül arról is beszélt Péterffy, hogy végre valahára elindulhat a vásárcsarnok megépítése, a keret és a szándék is megvan rá, a cél az, hogy 2022 végéig megépüljön, a régi vásárcsarnok épületét pedig hasznosítani tudják. Mindenképpen örömteli lenne a város számára, ha ez a projekt tényleg elkészülne, hiszen már évek óta szükség lenne egy új, modern vásárcsarnokra ami méltó a városhoz, és ami kiszolgálja a pécsiek igényeit.