Mint ahogyan arról a BAHÍR is beszámolt életét vesztette Bogdán László, Cserdi polgármestere. A tragikus körülmények között elhunyt Bogdán feltehetően önkezével vetett véget az életének.

Halála megrendítette az országot, nemrégiben Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere emlékezett meg kollégájáról a közösségi oldalán. Beszámolójából pedig az is kiderül, hogy Bogdán László súlyos betegséggel küzdött.

“Mély fájdalommal értesültem kedves barátom, Cserdi polgármesterének haláláról. Betegségével folytatott küzdelme ellenére mindvégig aktívan dolgozott a cigány közösség felemelésén, falujában csodálatos eredményeket tudott felmutatni, és országszerte is sokat tett az előítéletek lebontásáért.Közös beszélgetéseink, közéleti szerepléseink ellenére búcsúzóul azt a képet választottam róla, amikor életem legerősebb lecsóját ettem vele Cserdiben, amit Laci édesanyja készített. Ugyanis a sikeres polgármester, az ENSZ-ben is felszólaló aktivista, a cigány brand megalapításán fáradozó vállalkozó, a falujában sokakat munkához, tanuláshoz, fürdőszobához és egy szebb, tisztább és emberibb élethez segítő politikus mellett Laci nagyon is ember volt. Művész, barát, szívvel-lélekkel látó testvére minden cigány és nem cigány magyar embernek. Nyugodjon békében!” – írta a bejegyzésben Márki-Zay.

MEGHALT BOGDÁN LÁSZLÓMély fájdalommal értesültem kedves barátom, Cserdi polgármesterének haláláról. Betegségével…

Közzétette: Márki-Zay Péter – 2020. július 14., kedd