Szuper programokkal várja a héten az érdeklődőket a Zsolnay-negyed, amiket nem érdemes kihagyni. Az állandó kiállítások mellett koncert, előadás és családi program is várja a látogatókat. Mutatjuk!

Előadások Pécs történetéből – Korszakváltások – funkcióváltások – 2020.07.15. 16.30

Pécs fejlődésének fő szakaszai és jellemzői a római várostól a bányászvárosig.

Pirogránit Esték: Vörös Niki Quartet feat. Subicz Gábor – 2020.07.16. 21.00

„Left Alone” lemezbemutató koncert.

„Vörös Niki virtigli jazz énekesnő, aki bármilyen jó anyagból képes minőségi jazzt alkotni. Enyhén füstös hangja beleillik a hagyományba, ötletesen, de mértéktartóan rögtönöz, érzéssel énekel, és nagyszerű összhangban működik zenészeivel.

Eső esetén a koncert az E78 Koncertteremben lesz megtartva.

Első albumán a néhai Michel Legrand dalainak eredeti és friss jazz interpretációit halhattuk. Most bemutatásra kerülő, második lemezét a fekete amerikai énekesnő-dalszerző-színésznő és polgárjogi aktivista, Abbey Lincoln szerzeményeinek szenteli.  A hazai közönség egy része talán nem is hallotta még a 2010-ben elhunyt Abbey Lincoln nevét, pedig markánsan egyéni, palástolatlan érzelmeket kifejező dalai, szenvedélyes előadásmódja és kifejező stílusa meghatározó befolyást gyakoroltak Cassandra Wilsonnal kezdve az amerikai énekesnők új generációjára. Nem véletlen, hogy Nikiék új albumát, melynek anyagát a trombitás Subicz Gábor játéka is gazdagítja, ez a csodálatos művésznő inspirálta.

Hűsítő séta a Zsolnay Negyedben 2020.07.15. 11.00

A kellemes nyári séta során idegenvezetőnk bemutatja a Zsolnay Negyedet, és elmeséli a világhírű Zsolnay család legizgalmasabb történeteit.

A séta végén ajándék hűsítő limonádé várja a látogatókat! A frissítő italt a Café Griff-ben fogyaszthatják el a vendégek. Június 11-től augusztus 31-ig: keddtől-vasárnapig minden nap 11-kor. Júliusban péntekenként és szombatonként 16-kor is! Időtartam: kb. 50 perc Indulás: Zsolnay Infopont & shop elől (Kézműves Boltok Utcája vége, pirogránit oroszlánoknál) Jegyek vásárolhatók a Zsolnay Kulturális Negyed Infopontjain.

Helyünk a világegyetemben 2020.07.15. 11.00

Az előadás a planetárium működésének általános ismertetésével kezdődik. Rövid tájékozódás a csillagok, csillagképek között, mely a Digitárium minden látványelemét bemutatja.

A műsor szerkezete az ismerttől az ismeretlen, a közelitől a távoli felé kalauzolja a nézőt. 

A tematikában bemutatkozik a Föld, mint égitest, a Naprendszer égitestei, a Tejútrendszer és az ember által ismert Világegyetem galaxisai, egyéb objektumai. Ez a képzeletbeli tér-idő utazás ad választ az érdeklődőknek a fizika és a csillagászat mai, a végtelen Univerzumról alkotott képéről.

Az előadás hatéves kortól bármely korosztálynak javasolható, időtartama 50 perc.

Forrás: Zsolnay-negyed