Délelőtt a pécsi Fidesz adott ki sajtóközleményt, amire délután érkezett is a városházi reflektálás. Avagy homokdobálás a játszótéren, sokadik epizód. Mindenesetre változtatás nélkül közöljük Péterffy Attila sorait, íme.

Megdöbbenve olvastuk a pécsi Fidesz-frakció csütörtöki közleményét, amely azt sugallja, hogy a város jelenlegi vezetése nem támogatja a szociális szférában dolgozó pécsieket.

A kormánypárt helyi közgyűlési frakciójának arcátlan közleményével ellentétben a valóság az, hogy a város vezetése két ütemben összesen 27 millió forintos támogatást szavazott meg az önkormányzat szociális rendszerében dolgozók állhatatos és odaadó munkája elismeréseképpen. Ki kell emelnünk azt is, hogy az önkormányzat a járvány okozta válság nehézségeivel dacolva megtartotta az intézményeiben dolgozók béreit, hiszen például az óvodai, bölcsődei dolgozók önkéntes munkája is óriási segítség volt a veszélyhelyzet idején.

A pécsi Fidesz ezzel az arcpirító közleménnyel próbálja a szőnyeg alá söpörni azt a jegyzőkönyvekkel is alátámasztható tényt, hogy ők valóban nem szavazták meg azt a 20 millió forintos támogatási keretet, amelyet az idősotthonok elhivatott dolgozóinak adott a városvezetés.

A Fidesz politikája láthatóan semmit nem változott Pécsett tíz év alatt: maradt a nagyotmondás és a felelőtlen, fedezet nélküli ígérgetés. Ez vezetett oda, hogy 2014-ben a Magyar Kormány átvállalta a pécsi önkormányzat teljes adósságát, az előző városvezetés csak a működési hiány kapcsán mégis 8,5 milliárd forintnyi terhet hagyott hátra.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata