Szombat hajnalban északon és keleten túlnyomóan borult lesz az ég, többfelé valószínű eső, délnyugaton, délen kevesebb lesz a felhő, ott csak néhol alakul ki zápor. Az Alföldön kiadós esőre kell számítani. Az északias szél helyenként élénk marad. A hőmérséklet hajnalban 11 és 16 fok között alakul – írja az Országos Metetorológiai Szolgálat.

Szombaton napközben a Dél-Dunántúlon és a középső tájakon a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés lesz, másutt többnyire erősen felhős marad az ég. Északon, északkeleten többfelé, máshol szórványosan fordul elő eső, zápor, északkeleten és délnyugaton zivatar is lehet.

Főként az Alföldön jelentős mennyiségű csapadékra számíthatunk. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül, a Kisalföldön helyenként meg is erősödik. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között valószínű.

A meteorológiai szolgálat elsőfokú figyelmezetetést adott ki zivatarveszélye miatt több megyére, nagy mennyiségű eső miatt első- és másodfokú (24 óra alatt több mint 30 mm csapadék hullhat) figyelmeztetés is érvényben van.

Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett gyengén és erősen felhős időszakok, illetve területek egyaránt lehetnek. Szórványosan alakulnak ki záporok, zivatarok. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, ugyanakkor zivatarban átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható.

Zivatarok vasárnap is várhatók, különösen az ország keleti felében.