A sok éven át a Szivárvány Gyermekházban szervezett napközis tábor új helyszínre költözött. Idén Kertvárosban a Nevkóban, – mostani nevén PKK Apáczai Művelődési Házban – várják a gyerekeket izgalmas programokkal, elhivatott pedagógusokkal, mérsékelt áron a szervezők. Már csak két hét van hátra a táborból, no de milyen két hét, parádés programok, izgalmas turnusok következnek.

2020. július 27-től 31-ig az ÁLLATBARÁTOK HETE lesz.


Természetesen ellátogatnak a gyerekek a csodás pécsi Állatkertbe és kisvasutaznak is aznap. Ribizli Bohóc zenés, verses állatkertje a színpadon elevenedik meg egy vidám, interaktív műsor keretében.
Igazi pónilóra is felülhetnek a résztvevők, egy egész délelőttön át lovagolhatnak a Művelődési Ház parkjában.

A Buborék Játszóházban a labdalövő játéktól, a labirintuson és ugrálóváron át, a 3 pályás óriás csúszdáig, mászófalig remek mozgásos játékok várják a táborozókat, de a konzolok (X-Box és Playstation) is igazán vonzóvá teszik ezt a programot.
Úszni, locsizni is lesz lehetősége a gyerekeknek, háromszor mennek a héten az ANK Uszodába.
Állatbarátok számára igazi kuriózumként entomológiai bemutató és előadás vezeti el a résztvevőket a rovarok csodálatos világába, Sár József prezentációjával.

Ha lenne cukiság-faktormérő, akkor az minden bizonnyal kiakadna a keddi napon, amikor a MancsRanch állatshow kápráztatja el a gyerekeket. Különleges állatok különleges produkciója szórakoztatja interaktívan, azaz a táborozók aktív részvételével a publikumot. A plüssállatokra emlékeztető, végtelenül szelíd alpakkákat, édes vadászgörényt, kiskutyát, nagykutyát, nyuszit, csüngő hasú malacot, pónilovakat, kis rókát, sünit, borzot, szamarat, kecskét, bárányt, ormányos medvét, kengurut és még számtalan állatkát láthatnak, ölelgethetnek, simogathatnak e napon a táborozók.

A Tematikus Tábor utolsó turnusa  (2020.augusztus 3-7.) a VARÁZSLATOK HETE lesz.

Izgalmas nyomkereső játék során mérethetik meg a csoportok detektív képességüket és műveltségüket, tudásukat. Ha sikerrel haladnak a nyomokon, ajándékra lelnek a játék végén.
Óriás társasjátékokkal és óriás lego építőjátékkal is kedveskednek a táborszervezők a résztvevőknek. Reméljük az óriás játékok, óriási örömöt adnak a gyerekeknek, s részük lesz a liliputi varázslatban is.
A nemrégiben felújított KRESZ-parkba is ellátogatnak a csoportok. Igazi mini villanyrendőrök, pici KRESZ táblák, apró vasúti-átkelőhely és pirinyó zebra varázsolja el a gyerekeket a rájuk szabott mini-világban. De nem csak a valóságos forgalmi helyzet illúziója varázslatos a parkban, a különleges közlekedési eszközök is egyedülállóak: rolleren-, hagyományos kétkerekű biciklin kívül, a tandemes kerékpár, a kézzel tekerhető bringa (handy), és a háromkerekű-, fekve hajtható tringa is kuriózumként szolgál. 

A Varázslatok hetén is lesz része a gyermekeknek a Buborék Játszóház adta bűvöletben, hisz kihagyhatatlan program, a táborozók nagy kedvence. Mint ahogy az Uszodát sem mellőzhetjük, hisz a  nyári melegben csodás felüdülést jelent a locsizás,  és a varázslat része a víz mágiája is.
De ez az utolsó hét nem az eddig felsorolt bűbájos programokról nyerte nevét valójában. Ha nem volt eddig elég a csodából, akkor most jönnek a még nagyobbak.
Hisz lesz egy interaktív lovagi játék Roland lovaggal, aki a középkor világát idézi meg a résztvevők számára.

Ellátogatnak a táborozók a híres Varázspadlásra is: a mackók, babák, régi játékok mesés birodalmába.
A Zsolnay Negyed interaktív varázstere, a LABOR, a pécsi csodák palotája is várja a táborozókat, ahol természettudományos mirákulum, a fizika varázslata ejti ámulatba a gyermekeket.

A részvételi díj igen kedvezményes: 600 Ft/nap/fő + étkezési díj költséggel számolhatnak a szülők. Érdeklődni a 72/550-600-as telefonon tudnak, beiratkozni a helyszínen lehet. Cím: 7632 Pécs, Apáczai körtér 1/D. – PKK Apáczai Művelődési Ház, aula.

További részletek ITT!