Mint ahogyan arról a BAHÍR is hírt adott július 14-e, keddre virradóan életét vesztette Bogdán László, Cserdi polgármestere. A baranyai kis falut felvirágoztató polgármester halála az egész országot megrázta, a hír, miszerint önkezével vetett véget az életének sokkolta a közvéleményt.

Bogdán halála kapcsán szárnyra keltek különböző pletykák, ám a család tegnap, a SzabadPécshez eljuttatott közleményében szó esik a polgármester súlyos betegségéről, amit még 2017-ben diagnosztizáltak nála és ami a legvalószínűbb oka annak, hogy ilyen fiatalon eldobta magától az életét.

Bogdán László házánál tegnap este virrasztást tartottak, a temetés kapcsán pedig a család már napokkal ezelőtt kiadott egy közleményt, melynek teljes szövege itt a BAHÍRON is olvasható. A közleményben tudatják, hogy a gyászmise 2020. július 24-én, pénteken 10 órától a cserdi polgármesteri hivatal mögötti téren kezdődik, majd a polgármestert 11 órakor helyezik örök nyugalomra a cserdi temetőben. A család jelezte, hogy minden nemű politikusi vagy politikai megnyilvánulás elől elzárkóznak.

Továbbá azt kérték, hogy akik személyesen elmennek a polgármester temetésére, azok ne készítsenek kép vagy hangfelvétel, mert sem magán sem pedig nyilvános felhasználáshoz nem járulnak hozzá, kegyeleti okokból.

Bogdán Lászlót cigány szokás szerint zeneszóval kísérik utolsó útjára.

Bogdán Lászlót egyébként Karácsony Gergely, főpolgármester is gyászolja, aki a tegnapi napot osztott meg egy felhívást a közösségi oldalán:

“Pénteken falujában temetik el Bogdán Lászlót, Cserdi polgármesterét. Mivel a család és a hozzátartozók azt kérték, hadd gyászoljanak csendben, szűk körben, mi itt a Városházán emlékezünk rá és teremtünk erre lehetőséget mindenkinek, aki szeretné leróni kegyeletét. Reggel 9 órától – 18 óráig a Városháza 1-es udvarára várjuk a budapestieket és mindenkit, aki fejet hajtana egy csodálatos ember, egy különleges településvezető emléke előtt!” – írta a bejegyzésben.

Pénteken falujában temetik el Bogdán Lászlót, Cserdi polgármesterét. Mivel a család és a hozzátartozók azt kérték, hadd…

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. július 23., csütörtök