Megújult várkerttel, várfalsétánnyal és különleges, interaktív kiállítással is várja a látogatókat a szigetvári vár 2022. második felében, a mintegy másfél milliárd forintos turisztikai fejlesztés alapkövét pénteken tették le a beruházás helyszínén.

 Virág Zsolt, a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram miniszteri biztosa azt mondta, hogy a vár kazamatáiban kialakított élményalapú, egyedülálló atmoszférájú tárlaton az 1566-os ostrom emlékére egy Ikarusz 66-os buszból készült “időgép” segítségével invitálják időutazásra az érdeklődőket, akik “segíthetnek Zrínyi Miklósnak az ostrom elleni felkészülésben”, a kiállítás többi részében megismerhetik az ostrom menetét, a vár történetét is.
   

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára elmondta, hogy a projekt a négy évvel ezelőtt kezdődött Nemzeti Várprogram és Nemzeti Kastélyprogram része, amelynek keretében 60 milliárd forintból 19 kastély és 15 vár újul meg, növelve azok és térségük idegenforgalmi vonzerejét.

(MTI)