Szenior tánc

Időpont: július 29. 10.00        

Helyszín: Zsolnay Negyed – Herkules műhely

A tánc ősidőktől fogva része az ember életének, olyan tevékenység, amely a résztvevők testi, lelki, mentális és közösségi jóllétére is kiváló hatással van. A szenior korosztály számára különösen ajánlott; a különféle táncstílusok, a remek zenék, a kiváló társaság garancia a résztvevők minél kiegyensúlyozottabb mindennapjaihoz. Szakkörvezető: Bánkyné Perjés Beatrix táncművész, táncpedagógus.

A részvétel ingyenes! Támogatja az Európai Szociális Alap és a Pécsi Helyi Akciócsoport.

Pirogránit esték: E.K. Avenue

Időpont: július 30. 21.00        

Helyszín: Zsolnay Negyed – Pirogránit udvar (esőhelyszín: E78)

Az idén 10 éves E.K. Avenue Magyarország egyik legeredetibb jazz/r’n’b formációja, melyben Kertész Erika énekesnőt olyan elismert nevek kísérik, mint Rátonyi Róbert (zongora), Szendőfi Péter (dob), Szuna Péter (basszusgitár).

Erika kristálytiszta hangja és dalainak eredetisége különleges és megkapó zenei élményt nyújt. A dalok angol és magyar szövegeinek szerzője szintén az énekesnő, így egy egyedülálló harmónia és egység fogja össze a dalokat. Eddig két lemezük jelent meg az mTon gondozásában (Little Girl, 2010 és Moonbike, 2016), mindkettő az énekesnő szerzeményeit tartalmazza. A számokban keverednek a stílusok, de a hangzásukban meghatározó az elektronikus zene elemeivel vegyített R&B-funk jelleg és néha a drum&bass stílus, a lüktetés szolgál alapul egy-egy dal hangszerelésében.  Fülbemászó dallamok, mély dalszövegek, megkapó groove-ok, virtuóz rhodes-szólók és jellegzetesen komplex zenei hangzás teszi zenéjüket modernné és különlegessé. Lemezeik modernebb, szélesebb zenei spektrumot átívelő hangzást adnak, kidomborítva Erika egyéni zeneszerzői-szövegírói világát. A zenekar Magyarországon és Európaszerte rengeteg koncertet adott, rendszeres vendégei mind a hazai, mind a határontúli jazz-kluboknak és fesztiváloknak.

További izgalmas programok a Zsolnay-negyed oldalán találhatók!