Kedden sok napsütésre, kevés felhőre, az ország legnagyobb részén kánikulára számíthatunk, csupán a nyugati határhoz közeli tájakra sodródhat be a délután második felében egy-egy futó zápor Ausztria felől. 

A délies szél a Dunántúl északi részén és a főváros térségében megélénkülhet. A legmelegebb órákban 29-35 fokot mérhetünk. Nem lesz front térségünkben.

Szinte meg sem érezzük a szerdai gyenge hidegfrontot

Szerdán az ország nagy részén kánikulára számíthatunk, de egy gyenge hidegfront miatt több felhő lehet az égen, napközben nyugaton és északon, majd késő délután északkeleten elszórtan átmenetileg egy-egy futó zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Egyre többfelé fordul északira, északnyugatira a szél, melyet élénk lökések kísérhetnek. 27 és 35 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Csütörtökön a napos időt csak időnként zavarhatják felhők, számottevő csapadék nem várható. Északon élénk lehet a nyugatias szél. Délután 28-33 fokot mérhetünk.

Pénteken és szombaton sok napsütésre, csapadékmentes időre van kilátás. Az északi-északnyugati szelet pénteken többfelé, szombaton már csak kevés helyen kísérhetik élénk lökések. Délutánonként 27-32 fokra van kilátás – írja az Időkép.

(Nyitókép: Illusztráció)