15-20 perc várakozási idő a tűző napon. Ez nem csalás, nem ámítás, hanem a cudar valóság, amivel a mai napon kellett szembesülniük azoknak, akik a Lánc utcai rendelőbe szerettek volna bejutni.

Egy, a szerkesztőségünkhöz eljuttatott fotón tökéletesen látszik, hogy milyen állapotok uralkodtak a mai napon a Lánc utcai rendelő előtt: 33 fok, kánikula, tűző nap és kígyózó sorok. Ezzel kellett azoknak szembesülni, akik vizsgálatra igyekeztek a mai napon.

Olvasónk lőtt is egy képet a szürreális pillanatokról, posztjában csak annyit ír: “Lánc utca, rendelőintézet! Hiába vagy rosszul hiába van időpontod pusztulj meg a tűző napon!! FELHÁBORÍTÓ!!!”

A bejegyzés egyébként mostanra már több száz megosztásnál jár és szinte mindenki egyöntetűen egyetért abban, hogy ez valóban felháborító.

A poszt egyébként eljutott a SzabadPécshez is, akik az ügy miatt keresték az önkormányzatot. Afelől érdeklődtek, hogy lehet-e ez ellen tenni valamit, a válasz röviden annyi volt: igen lehet, hétfőtől.

A fotón tökéletesen látszik, hogy a Lánc utcai rendelőnél nincs semmi, ami árnyékot biztosítana, ez az állapot pedig tarthatatlan. A SzabadPécs pont ezért kereste fel az önkormányzatot, ahonnan az a válasz érkezett, hogy valóban, ők is szembesültek a problémával, hiszen már a reggeli órákban is komoly terhelésnek vannak a meleg miatt kitéve a várakozó betegek.

Magyarázatukban azt is mondták, hogy a rendelő nyilvánvalóan nem az ilyen járványügyi időszakokra és körülményekre volt kialakítva, így az, ami más, normál esetben nem jelent gondot, az most valóban egy igencsak szerencsétlen helyzethez vezet.

Éppen ezért már intézkedtek és hétfőtől biztosítanak a Lánc utcai rendelő előtti területre árnyékolási lehetőséget, sőt ez ügyben már egyezettek is a Pécsi Vagyonhasznosítóval, akiktől kapni fognak ez EEI napvitorlát.

Azt is hozzátették, hogy sajnos az ügymeneten változtatni nem tudnak, vagyis az országos döntéseknek megfelelően, a járványügyi szabályok szerint járhatnak csak el. Azaz a betegeket egyesével, lázmérés és egy teszt kitöltése után engedhetik csak be az épületbe, akiknek a többsége egyébként előzetes időpontfoglalás után érkezik amúgy is.

A Lánc utcai rendelő kapcsán egyébként a napokban több panasz is érkezett szerkesztőségünkhöz. Egy olvasónk például arról számolt be, hogy előzetesen telefonon szeretett volna időpontot foglalni tüdőszűrésre, ám a telefont másfél napon át senki nem vette fel neki. Amikor is úgy döntött odasétál és személyesen próbál szerencsét, a helyszínen azonban visszafordították, hogy a járvány miatt ide belépni, pláne maszk nélkül tilos, időt pedig amúgy is csak telefonon lehet egyeztetni. Ám, ha nem veszik fel a telefont, akkor hogyan? Na, ez az igazi patthelyzet.

Nyitókép: Olvasói fotó