Eladóvá vált a valaha szebb napokat megélt orfűi élményfürdő.

A park 2010-ben nyitotta meg kapuit és 1,3 milliárd forintos beruházásból készült el. Ez volt a Baranyai Élménykörút legnagyobb beruházása. PVSK vízilabdázói avatták fel elsőként a medencéket az ünnepélyes megnyitó keretein belül.

A strand napi 3000 fő befogadására alkalmas, 1400 négyzetméternyi élménymedencével, hét féle csúszdával és pezsgőmedencével is rendelkezik.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. tulajdonában lévő objektum 2016-ban elnyerte az év fürdője díjat, az idei szezonban azonban nem nyitotta meg kapuit a fürdőzni vágyok előtt. Sőt, a héten nyilvános árverésre is bocsátották, így aki régóta játszik a gondolattal, hogy vásárolni kéne egy használt vízi vidámparkot, most megteheti.  

Nyár elején Pécs és Orfű polgármesterei közösen írtak egy levelet az MNV vezérigazgatójának, amiben megkérték arra, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az aquapark kinyithasson az idei szezonban is. 

Az aquapark jelen állapota. Forrás: Pécs Jövője

„Az orfűi aquapark nem csak a pécsiek és baranyaiak egyik kedvenc fürdője, de a turizmusra gyakorolt hatása is jelentős” – fogalmazták meg nyílt levelükben.

A komplexumot 2018-ig az MNV százszázalékos tulajdonában lévő budapesti Kiving Kft. üzemeltette, a pécsi székhelyű PSN Zrt. pedig részüzemeltetési feladatokat látott el, számos munkatársa dolgozott az intézmény megfelelő működtetésén.

2018-tól a park új üzemeltetőhöz került, akivel idén az MNV mindössze állagmegóvási munkálatokat végeztetett.

Akit érdekel a lehetőség, látogasson el az EAR hivatalos felületére, ahol bővebb információkat kap a részletekről.  A park kikiáltási ára valamivel több, mint 1 milliárd forint, és augusztus 6-án kezdődik a licit.

(Nyitókép: http://orfu-aquapark.hu/galeria)