A jövő év pedig kérdéses.


Augusztus 15-e után sem lehet 500 főnél nagyobb zenei rendezvényeket megtartani, jelentette be a mai Kormányinfón Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

„A kormány úgy ítéli meg, hogy a hatályban lévő szabályokon való változtatás kockázatos, ezért fenntartjuk a jelenlegi változásokat a zenés rendezvényekkel kapcsolatban” – mondta a miniszter.

Ez az összes hazai fesztivált érinti, közük a Baranya megyében minden évben megrendezésre kerülő, idén augusztus végére időzített Fishing on Orfűt is.

A szervezők a Facebookon jelentették be, hogy nem tudják idén megrendezni az eseményt.

 „Kormány döntésének értelmében az idei Fishing on Orfű fesztivált nem tarthatjuk meg. Elképesztően szomorúak vagyunk. Rengeteg munka, egy teljes átszervezés, valamint számos B-terv kidolgozásának erőfeszítései kerülnek most a kukába. A legvégsőkig szerettük volna, hogy biztonságosan összejöhessünk Orfűn a nyár végén, de minden lehetőséget végiggondolva most ki kell mondanunk: a 2020-as Fishing on Orfű elmarad. A belépőket természetesen visszaváltjuk. Viszont akkora a baj, hogy – történetünk során először – a segítségeteket szeretnénk kérni!”

A szervezők komolyan aggódnak azon, hogy a tudatosan szponzormentes fesztivált jövőre hogyan tudják finanszírozni, ezért az emberek segítségét kérik a károk minimalizálása érdekében.

”Ha fontos neked a Fishing, ha jelent valamit neked ez a fesztivál, ha a szíveden viseled a jövőjét, akkor arra kérünk: támogass bennünket. Holnap, azaz pénteken indítjuk el a jegyvisszatérítést, ami egyben egy támogatási rendszer is lesz. Itt dönthettek arról, hogy lehetőségeitekhez mérten a jegyeitek értékének bizonyos százalékát nem kéritek vissza, és ezzel a fesztivált támogatjátok. Természetesen lesz módotok arra, hogy a teljes jegyárat visszakérjétek!”

A kormány a bejelentéssel egyidőben elindított egy támogatói csomagot.

Forrás: Magyarország Kormánya

„3 milliárd forintból garázskoncert-sorozat indul a járvány miatt veszteségeket szenvedett magyar könnyűzene segítésére. Ebből 800 millió forint kifejezetten a cigányzenészek támogatására szolgál.” – áll Magyarország Kormánya Facebook oldalán.

(Nyitókép: fishingonorfu.hu)