Mint ahogyan arról a BAHÍR is beszámolt a mai kormányinfón Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy nem lazítanak a járványügyi intézkedéseken augusztus 15-e után sem. Ennek értelmében ezt követően sem lehet megtartani az 500 fő feletti rendezvényeket, vagyis a fesztiválok idén már egészen biztosan elmaradnak.

Ennek kapcsán közleményt adott ki a Fishing on Orfű is, akik már eleve áttették a rendezvény időpontját nyár végére.

”Ha fontos neked a Fishing, ha jelent valamit neked ez a fesztivál, ha a szíveden viseled a jövőjét, akkor arra kérünk: támogass bennünket. Holnap, azaz pénteken indítjuk el a jegyvisszatérítést, ami egyben egy támogatási rendszer is lesz. Itt dönthettek arról, hogy lehetőségeitekhez mérten a jegyeitek értékének bizonyos százalékát nem kéritek vissza, és ezzel a fesztivált támogatjátok. Természetesen lesz módotok arra, hogy a teljes jegyárat visszakérjétek!” – írták a szervezők a bejegyzésükben.

Az elmaradó fesztiválok kapcsán több zenekar és zenész is felszólalt, többek között a pécsi illetőségű Halott Pénz is, akik egy hosszabb bejegyzésben írnak arról, hogyan is érzik most magukat:

“Kedves Mindenki!Talán már ti is értesültetek róla, hogy a tegnapi kormányülés értelmében maradnak a rendezvényekre vonatkozó korlátozások, így augusztus 15-e után sem tudunk találkozni fesztiválokon, nagyobb koncerteken.Nehéz szavakba önteni, hogy mit érzünk most.Az egész eddigi év egy óriási kihívás és megpróbáltatás volt, Nektek, nekünk és az egész világ számára is. A korábbi rendelkezés tartotta bennünk a lelket, hogy marad a szezonból egy szelet, amire támaszkodni és építeni lehet majd, a szó minden értelmében.Nagyon sajnáljuk, hogy ezt az apró szeletet sem kaphatjuk meg ettől az évtől, és egyben szeretnénk kitartást és erőt kívánni a kollégáinknak, a hazai zeneipar szereplőinek, és minden zeneszerető, koncertre, fesztiválra járó barátunknak. Reméljük fel tud állni majd ebből a hazai zenei élet, és hamarosan újra együtt énekelhetjük majd: “Én ott leszek..”” – írták a srácok a közösségi oldalukon.

Halott Pénzék korábban egy hosszabb interjút is adtak a Pécsmának annak kapcsán, hogy miként érintette a produkciót a koronavírus és a karantén, ezt akkor a BAHÍR is szemlézte.

“Ez igen komolyan érinti a produkciót, de igyekszünk előre nézni, és mint mindenki, valahogy megoldani és átvészelni ezt az időszakot. A szórakoztatóipar egészét igen komolyan érintette a koronavírus, de összefogás és a közönség segítségével talpra tud állni majd, reméljük minél hamarabb.” – mondta akkor a lapnak Marsalkó Dávid.

A kormányinfón egyébként az is elhangzott, hogy fesztiválok idén bár nem lesznek, a kormány nem hagyja magára a nehéz helyzetbe került zenészeket, ezért a zenészszakmának 5,3 milliárd segélycsomagról döntöttek. Ennek részleteiről egyelőre Gulyás nem beszélt, amennyiben további információkat tudunk meg, úgy azt közöljük az oldalunkon.

Nyitókép: Youtube