Mint ahogyan arról tegnap a BAHÍR is beszámolt áldatlan állapotok uralkodnak a Lánc utcai rendelőintézet előtt. A betegek az épület előtt kell várakozzanak a járványügyi szabályok értelmében, a tűző napon pedig minden bizonnyal ez nem kellemes. Az önkormányzat hétfőre ígért változást, ám addig is a mai napot még valahogy túl kell éljék az időpontjukra igyekvő betegek.

Egyik olvasónk a tegnapi cikk hatására felkereste szerkesztőségünket. Neve elhallgatását kérve pedig beszámolt arról, hogy ő miként is járt a napokban, szintén a Lánc utcában. Ahogyan azt a BAHÍR is megírta a jelenleg érvényben lévő járványügyi intézkedések miatt a betegeket kizárólag egyesével lehet beengedni az épületbe, ahol először lázat mérnek nekik, majd egy teszt kitöltése következik.

Olvasónk elmondta, hogy alapvetően a teszt érhető, hiszen szeretnének megbizonyosodni róla, hogy a páciens volt-e a napokban lázas, hogy kizárható legyen a COVID esélye, azonban ő maga például fülgyulladással kereste fel az intézményt, aminél egyáltalán nem furcsa, ha a beteg belázasodik.

Elmondta azt is miként épül fel a teszt: név, cím, telefon és az e-mail cím megadását követően felsorolnak több, a COVID-19-re jellemző tünetet, majd a teszt kitöltése után a kórház recepciósa beikszeli, hogy koronavírus-gyanús vagy-e. Ami azonban szerinte is szürreális, hogy békebeli lázmérőkkel mérik meg azoknak az embereknek a hőjét, akik előtte 20 percet álltak a tűző napon. Olvasónk elmondta, hogy alapvetően nem volt lázas a fülgyulladás ellenére sem, ám a kórháznál hirtelen a várakozás után 38,5-t mértek neki.

„Egyébként a teszt is iszonyat vicces, amit ki kell tölteni, mert pl, ha gyulladás miatt lázam van, aztán ha beikszelem, akkor rám jön a TEK?” – tette fel költői kérdését olvasónk és hát lássuk be van azért ebben valami.

Ha Önnek is van hasonló története, melyet szívesen megosztana velünk, akkor küldje azt el nekünk az info@bahir.hu-ra.

Nyitókép: Illusztráció