A napokban több ízben is volt már szó a városban kihelyezett napvitorlák kérdéséről. Kardinális volt a Lánc utcai rendelőintézet előtt elhelyezett, ugyanis a múlt hét folyamán az intézménybe igyekvő betegek a tűző napon voltak kénytelenek várakozni.

A város azonban a lehető leggyorsabban cselekedett nemrégiben a Megyeri téri játszótér felett is megoldódott az árnyékolás kérdése. Erről Péterffy Attila, Pécs polgármestere számolt be a közösségi oldalán.

A volt Magasház helyén épült játszótér hamar a pécsiek egyik kedvenc helye lett, nagyon sok kisgyermekes család látogat oda, ám az utóbbi időben több panasz is érkezett, hogy a kánikulában, a tűző napon egyszerűen használhatatlan. A pénteki naptól kezdve azonban már ez sem akadály, ugyanis több napvitorlát is húztak a terület fölé.

“Az évekkel ezelőtt készült tervekben nem szerepelt az új Megyeri téri játszótér árnyékolása. Az átadás után a pécsiek jelezték nekünk, hogy szeretnék, ha megoldanánk ezt a problémát, ezért a tegnapi napon napvitorlákat helyeztünk ki a játékok fölé, így már nem lesz akadály a napsütés sem, ha a gyerekek a friss levegőn játszanának.” – írta bejegyzésében Péterffy.

✌️Az évekkel ezelőtt készült tervekben nem szerepelt az új Megyeri téri játszótér árnyékolása. Az átadás után a pécsiek…

Közzétette: Péterffy Attila – 2020. augusztus 1., szombat

Nyitókép: Illusztráció