A PINKK után a másik pécsi csapat, az egyszeres kupagyőztes, korábbi bajnoki ezüstérmes PEAC-Pécs is keretet hirdetett. Arról már korábban elsőként beszámoltunk, hogy Csirke Ferenc lett a vezetőedző, ezúttal a játékosokat mutatta be, az önkormányzat által támogatott klub. Pécsi magyar magra épül a csapat, egyelőre csak egy légiós csatlakozott, igaz ez alighanem változni fog, már csak a létszám miatt is. Mutatjuk a klub hivatalos közleményét!

“Pécsi edzői stábbal, a városhoz kötődő pécsi játékosokkal és az Euroligában is edződött légóssal vág neki a 2020/2021-es idénynek csapatunk.Csirke Ferenc vezetőedzőnk munkáját a PEAC-Pécsben is Szentendrei Áron segíti, a férfi kosárlabdacsapatnál az évek során összeszokott, jól működő pécsi edzőpáros most a női vonalon talált új kihívásokat. A játékosok erőnlétéért a Rátgéber Akadémiáról érkező szakember Nikola Obrenovic felel.

Ami a játékosállományunkat illeti: örömteli, hogy országos kuriózumként csapatunk 90 (!) százalékát a pécsi kosárlabda-kultúrában kinevelődött sportolók alkotják! Sikerült egyben tartani értékeinket, úgymint Sarok Nikolettet, Wentzel Nórát, Kaposi Pálmát és Sánta Petrát. Két hazatérőnk is van, Szücs Réka és Kiss Virág is csatlakozott a PEAC-Pécshez.
Ezzel összeállt a csapat pécsi kötődésű gerince. A 25 éves Szücs Réka, akire irányítóként számíthatunk, a DVTK-tól érkezik haza. A 22 éves, 193 cm magas Kiss Virág három év szekszárdi kitérő után ismét a Pécset erősíti a magas poszton, tagja a felnőtt magyar válogatottnak.

A 2020/2021-es idényben több, a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémián nevelkedett fiatal kap szerepet az NB I-es felnőtt mezőnyben: a PEAC-Pécs továbbra is számít tehetségei közül Habling Larára, Milica Popovicra (aki eddig Vojinovicként szerepelt). Felkerült az első csapathoz (szintén kosárlabda-magyarként) Ilina Selcova, továbbá az NB I B-ben szereplő együttesünk két erőssége, Hegedűs Rebeka és a legifjabb Szücs nővér, Luca is a felnőtt gárdánkkal fog dolgozni.

Jelen pillanatban egy légiósról tudunk beszámolni. Center posztra Tijana Ajdukovic-Andusic érkezik, a 29 esztendős, 196 cm magas, rutinos center legutoljára Európa egyik legerősebb bajnokságában, Spanyolországban az euroligás Girona erőssége volt. Pécs városa nem lesz ismeretlen számára, hiszen korábban a PINKK csapatában szerepelt, majd euroligás topklubokban folytatta pályafutását: többek között a Szpartak Moszkva, az USK Praha és az Uniqa Sopron mezében ért el sikereket. Tavalyelőtt adott életet gyermekének, vele együtt érkezik majd Pécsre a délvidéki magyar többségű Bácskatopolyán született szerb válogatott kosárlabdázó.

Mint ahogyan ez a fentiekben bemutatott keretünkön is látszik, és ahogyan azt Csirke Ferenc vezetőedzőnk is említette nyilatkozatában, ez a csapat tényleg pécsi lesz minden tekintetben!

Szerethető és eredményes pécsi csapat kialakításán dolgozunk!

Hajrá, PEAC-Pécs!” (peacpecs.hu)

kiemelt fotó: PEAC hivatalos honlapja/Rónási Márton