A Fidesz-KDNP pécsi országgyűlési képviselője és a parlament kulturális bizottságának alelnöke, Hoppál Péter írt kommentet Keresztes László Lóránt, az LMP pécsi országgyűlési képviselőjének bejegyzése alá, egészen vállalhatatlan stílusban. Keresztes a bejegyzésében kérdőre vonta Hoppált, ugyanis a fideszes képviselő is megszavazta a várost érintő elvonásokat és nem-et mondott a tömegközlekedés fejlesztésére, de a kormánypárti képviselő válaszai még ennek fényében is meredekek voltak.

Előbb azt találta írni, hogy

[…] Nem tudom, hogy ezeket a hülyeségeket magad találod ki, vagy a Gyurcsánnyal szövetkezett 2%-os pártotok „kreatívjai”. A kommentet azóta törölték.

Erre Keresztes reflektált, íme:

„Kedves Hoppál Péter! Örülök, hogy személyesen írsz ide. Így talán megtudjuk, hogy pécsiként, pécsi képviselőként miért szavaztál nemmel a fent említett költségvetési módosítóra, ami a nehéz helyzetű városnak óriási segítség lett volna a járműpark cseréhéhez. Miért nem léptél fel az ellen, hogy az állam magára hagyta Pécset, és a többi várost a közösségi közlekedés finanszírozásában? Miért nem hallatod a hangod most, mikor a kormány 2 milliárdot el akar vonni a PTE-től? Rendben van-e szerinted, hogy a város közel félmilliárdot bukott el a gépjárműadó elvételével? Köszönöm előre is, ha megtisztelsz a válaszaiddal. Lóránt”

Majd később egy kommentelőnek is válaszolt a kulturális bizottság alelnöke, ilyen módon:

Önök szerint egy országgyűlési képviselő megengedheti magának ezt a stílust?