Mint ahogyan arról a napokban a BAHÍR is beszámolt szalagkorlátnak ütközött a Pogányba tartó távolsági járat, 2020. július 23-án csütörtökön, miközben kanyarodott ki az autóbusz-állomásról.

Lapunk akkor úgy értesült, hogy a balesetben ketten súlyosabban is megsérültek: egyikük nyílt töréssel, míg másikuk medencesérüléssel került kórházba. Megkeresésünkre a baleset tényét a rendőrség is megerősítette, illetve arról is tájékoztatták lapunkat, hogy a két sérültet kórházba szállították. A Police oldalán azóta megjelent egy felhívás, amelyben szemtanúkat keresnek, de a sérültek állapotáról a baleset pontos okáról, illetve arról hogyan is történt a szerencsétlenség nincs tudomás.

Egy Pogányban élő helyi lakos nem sokkal ezelőtt megkereste lapunkat és megdöbbentő részleteket árult el a kora reggeli órákban történt balesetről. Elmondása szerint a busz valóban kanyarodás közben hajtott neki a szalagkorlátnak, ám azt ő maga sem érti, hogy haladhatott ott akkora erővel, hogy a korlát átfúrja a buszt majd megsebesítse az utasokat. Hiszen ott még a jármű éppen, hogy csak gurul.

Informátorunk azt is elmondta, hogy a buszon összesen ketten ültek, mindketten a Baldauf Gusztáv Evangélikus Szeretetotthon dolgozói. Az egyikük takarítónő, a másikuk pedig úgy tudni, hogy a főnővérnek a lánya, akinek ráadásul információnk szerint néhány nappal ezelőtt volt az esküvője.

A balesethez kapcsolódóan a pogányi helyi lakos azt is elmondta, hogy a buszt egy szintén a községben élő sofőr vezette. Egyesek állítása szerint a férfi az utóbbi időben zavarodottan viselkedett, úgy tudni magánéleti problémái miatt nem tud koncentrálni, többek szerint ez vezethetett a szerencsétlen esethez is. A helyiek szerint a férfinak már nem kellene buszt vezetnie.

A balesetet okozó sofőr állítólag azt állítja, hogy jobbra kanyarodás közben megzavarta egy balról jövő autó, a lakosok azonban ezt valószínűtlennek tartják.

A sofőr védelme kapcsán informátorunk annyit azért elmondott, hogy a pályaudvarról való kikanyarodás során a busznak alig van helye, – ráadásul derékszögben történik a manőver – szinte biztos benne, hogy ott a kanyarodás során a busz át is megy a záróvonalon. Véleménye szerint pedig az utat ki lehetne szélesíteni, ám hiába kampányolnak emellett a Volán dolgozói, sofőrei egyszerűen nem történik változás.

A Police híradása alapján a rendőrség jelenleg is nyomoz az ügyben, oldalukon pedig azt írják, hogy aki bármilyen érdemleges információval rendelkezik a balesettel kapcsolatban hívja a 06-72-504-400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy jelentkezzen személyesen munkaidőben (h-cs: 8 – 16; p: 8 – 13) a Pécsi Rendőrkapitányságon.

(Nyitókép: Illusztráció)