A következő napokban izgalmas, színes programsorozat fogja várni a pécsieket és az idelátogatókat egyaránt a Múzeum-negyedben, mondta el Ruzsa Csaba alpolgármester a mai sajtótájékoztatón. A rendezvény a Pécs Nyitva kampánysorozat része lesz, augusztus 7 és 16 között kerül megrendezésre.

De mi is ez az egész?

A Múzeum Utca Plusz keretén belül megnyílnak a múzeumok belsőkertjei, ahol a baranyai gasztronómia legjava fog felsorakozni. 🤘Többek közt óriásbábokkal, fényfestéssel, olvasóligettel, nyári színházzal, Pagony Mesebirodalommal, családi és kézműves programokkal, Design Ligettel, koncertekkel, táncházakkal, a pécsi sörök udvarával és gourmet piknikkel várjuk a helyi lakosokat és a Pécsre látogatókat. Itt minden korosztály meg fogja találni a számára érdekes programot!

Kincses Márk elmondta, hogy különleges múzeumpedagógiai programok is várni fogják az érdeklődőket, ráadásul ezúttal hétfőn is nyitva lesznek a múzeumok. Lesz lehetőség leereszkedni egy különleges pincerendszerbe is, na meg borkóstolásra a Vaserely-múzeum kertjében.

Gellei Gergő a Pécsi Szelet ötletgazdája megemlítette, hogy hogy rengeteg pécsi és megyei partner csatlakozott idén a gasztrofesztiválhoz: éttermek, büfék, kávézók, cukrászdák egyaránt kint lesznek a rendezvényen.

Összesen 35 stand áll majd a területen, már biztosan kitelepülő partnerek pedig a következők: Bohemia Sörkonyha, Bőközi Legendás, Czukor Borsó, Eleven – Bor És Tapas, Eozin Corso, Filter Jegybár, Gastropolitan, Gordisai Csodálatos, Jókai Rendezvényház, Juice&Co., Kaba Farm, Kiskastély Vendéglő, Krédli, Nádasi Sajtmanufaktúra – Villány, Orma Gerilla Pékség, Pezsgőház Étterem, Rokusch, Soul Kitchen, Spéci Pho, Szünet Coffee&Break, Tettye Coffee, Yokka Desszertműhely, WunderBar Pécs. – gyűjtötte össze a pecsma.hu