Pécsen először került volna megrendezésre a Pride, ami már csak azért is lett volna különleges, mert eddig Magyarországon csak Budapesten volt hasonló esemény, így Pécs az első vidéki nagyváros lehetett volna, ahol létrejöhetett volna a rendezvény. Habár sokan nem értenek egyet a felvonulással, ám egy ilyen rendezvény tovább erősíthette volna Pécs felvilágosult, mondhatni egyetemvárosi, értelmiségi mivoltát országhatáron innen, és túl. A koronavírus azonban, mint oly sok minden mást, így ezt is átírta, a szervezők hivatalos facebook oldalon számoltak be róla, hogy 2020-ban biztosan nem lesz Pride Pécsett. Íme a Diverse Youth Network közleménye:

„A Szereteten túl a legfontosabb most a biztonság, a közös biztonságunk! A világban történő helyzetre reagálva azt a döntést kellett meghoznunk, hogy 2020-ban nem tudjuk megrendezni a Pécs Pride 2020. Felvonulást és a Freedom of My Identity Emberi Jogi Fesztivált. Az elfogadásra, az LMBTQ+ és más kisebbségi csoportok helyzetére azonban minden nap fel kell hívnunk a figyelmet!

Alternatív programjainkra nyitott szívvel várunk benneteket év közben, 2020-ban és 2021-ben egyaránt, így előkészítjük a jövő évi fesztivált és felvonulást, megágyazunk egy szabad, sokszínű és mindenkor szükséges eseménynek.

Pride mindig lesz! A szeretetet útjába pedig nem állhat egy rendszer, sem pártok és egy vírus sem. Szeretet mindig lesz! Hiszünk egy olyan társadalomban, ahol a sokszínűség érték, önmagunk és egymás elfogadása és megbecsülése pedig ezen az úton sikerülhet csupán, együtt, értékes közösséget teremtve.

Építsd velünk a jövőt! Ha van egy szuper ötleted, program javaslatod vagy csupán egy téma, amiről szívesen hallanál többet, küld el nekünk itt a Facebookon, vagy a pemel@diverseyouthnetwork.eu címre.

Biztosítunk Titeket, hogy együtt vonulunk 2021-ben, Pécsen is!

Látogassatok el a Budapest Pride Fesztiválra augusztus 14-23. között, ők is számtalan izgalmas és fontos programot hoznak nektek, keressétek őket a Facebook-on!

Baráti szeretettel,
a Diverse Youth Network csapata”