Információink szerint két jelölt maradt a PTE-kancellári posztjára: az egyikük a volt alpolgármester, Fideszes-politikus Decsi István, a másik pedig Meksz Dezső, vállalkozó. Ugyan előzetesen több jelölt neve is forgott, például olyan pletykák is felmerültek, hogy akár Vári Attila egykori polgármester apsiráns is lehet kancellár, végül a legfrissebb hírek szerint csak ketten adtak be pályázatokat. Korábban dr. Papp Ildikót, Bogár Tamást és Lengvárszky Attilát is belengették, mint indulót, ám végül egyikük sem adott be érvényes pályázatot. Nem úgy, mint Decsi és Meksz.

Decsi István lehet az ismertebb, ő Páva Zsolt idejében alpolgármesterként szolgált 2016 és 2019 között, gazdasági szakember, komoly szerepe volt abban, hogy több multinacionális cég is a városba költözött.

Meksz Dezső neve nagyobb meglepetés, őt előzetesen senki sem várta a jelöltek között. A vállalkozó pályázatára nem sokan számítottak, korábban sem szerepelt a potenciális jelöltek között a neve.  

Ami biztos: szeptember elejéig biztosan nem lesz döntés, az ITM korábbi közleményéből is ez derült ki, hogy annál előbb nem lesz új kancellárja az egyetemnek. Most már csak az a kérdés, hogy vajon Decsi vagy Meksz lesz-e a befutó?