Augusztus 4-én a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által szervezett továbbképzés résztvevői ismét találkoztak a pécsi Gandhi Gimnáziumban.

A gyermek- és ifjúságvédelmi műhely munkájában pedagógusok, szociális munkások, gyámhivatali és ügyészségi munkatársak, védőnők, lakásotthonok és civil szervezetek képviselői vesznek részt. A Tabuk nélkül elnevezésű projekt célja a gyermek- és fiatalkori bűnözés, az áldozattá válás, valamint a bűnismétlés megelőzése, továbbá rávilágítani arra, hogy a jogsértések megelőzése össztársadalmi feladat.

Délelőtt Soltészné Lakatos Zsuzsanna rendőr őrnagy és Radó Antal Zsolt rendőr alezredes a főkapitányság körözési tevékenységét mutatta be. Ezt követően Kovács-Gelencsér Szilvia rendőr őrnagy az emberkereskedelem, a prostitúció, valamint a külföldi munkavállalás veszélyei témakör alapfogalmait ismertette, majd esetpéldákon keresztül szemléltette az áldozattá válás okait, annak megelőzési módjait.

A nap második felében Vetési Ádám a szegedi Lochner Kft. képviseletében ismertette a korszerű elektronikus vagyonvédelem alapjait, majd füstszimulációs bemutató következett. Kovács-Hegedűs Krisztián rendőr főtörzszászlós a vagyonvédelmi kamerarendszerek szerepéről beszélt, valamint a főkapitányság bűnmegelőzési tevékenységét ismertette.

A program iránt a nyári időszakban is nagy volt az érdeklődés, közel 50 fő vett részt a rendezvényen. A Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács anyagi támogatásával megvalósuló program szeptemberben folytatódik.

(Forrás: police.hu)

(Nyitókép:index.hu)