NAV baranyai munkatársai 10 strandon végeztek ellenőrzéseket a napokban, mindössze egy cég bukott el a vizsgálatok során – írta meg közleményben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Az adóhatóság alkalmazottai a belépőjegyek bizonylatolását, a strandon dolgozók bejelentését, a vendéglátóhelyeken, és a strandcikk árusítóknál a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek használatát ellenőrizték összesen 38 helyen.

Az ellenőrzések során egy be nem jelentett dolgozót foglalkoztató esetet találtak a hivatal munkatársai, a mulasztást elkövető cég jelentős összegű bírságra számíthat.

A NAV kihangsúlyozta, hogy az akció célja nem a bírságolás, hanem a jogkövető magatartás elősegítése volt. Az érintett cégek megjegyezték, hogy nagyon örülnek az adótraffipaxos tájékoztatásnak, a gesztust igazán adózóközpontú hozzáállásként értékelték a NAV részéről.

Augusztusban folyamatos ellenőrzésekre lehet számítani Baranyában.

A NAV baranyai munkatársai augusztus 10. és 16. között kedden a Mohácsi piacon, csütörtökön Pécsváradon, a Kossuth Lajos utcai virágüzletekben, pénteken pedig Pécsett, az Árkádban található vendéglátóhelyeken végeznek próbavásárlásokat.  

A hivatal munkatársainak megjelenésére a hét minden napján számíthatnak a szálláshely-szolgáltatók Pécsett, Orfűn, Villányban, Harkányban és Siklóson.  

A revizorok vizsgálják a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, a kedvezményes áfa-kulcsok alkalmazását, valamint az áruk eredetét.  

A megye építkezésein továbbra is folytatódnak a foglalkoztatáshoz kapcsolódó ellenőrzések.  

(Forrás: NAV)

(Kép: Illusztráció)