A tánctalálkozót szeptember 12. és 15. között rendezik meg a baranyai megyeszékhelyen. 

Az esemény a Recirquel My Land című előadásával veszi kezdetét szeptember 12-én a Pécsi Nemzeti Színház színpadán, este 19:00-kor. A Vági Bence által rendezett, kortárs táncot a színházzal és a cirkuszművészettel ötvöző előadás az emberiség gyökereit, az ember és anyaföld közötti örök kapcsolatot állítja fókuszba és jeleníti meg egy illúziókkal teli térben.

Másnap szintén Pécsi Nemzeti Színház színpadán Maratoni Táncgála veszi kezdetét közel húsz jelentős hazai táncegyüttes részvételével, akik sokszínű, professzionális koreográfiákkal szórakoztatják majd a közönséget.

Szeptember 14-én Flamenco Sopianae flamenco-estjét lehet megcsodálni a Cella Septichorában 17:30-tól, este pedig a Bozsik Yvette Társulat Magyar népmesék című előadását mutatja be a Széchenyi téren. A társulat utóbbi években létrehozott gyerekdarabjai, Az Ezeregyéjszaka legszebb meséi, a Csillagokkal táncoló Kojot, a Csizmás kandúr, a Pinokkió és a Bogarak a világ különböző kultúrköreit ismertette és szerettette meg a gyerekekkel.

Az utolsó napon a Magyar Nemzeti Táncegyüttes adja elő a Magyar hősök, csaták és szerelmek című, nagyszabású produkcióját a Széchenyi téren, ezzel szinte egyidőben a Székesfehérvári Balett Színház Naplemente című előadása tekinthető meg a Cella Septichorában.

A találkozó programjának részeként, szeptember 15-én mutatja be a Pécsi Balett Piroska és a farkas című mesebalettjét a Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínházában. A produkció a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház együttműködésében, a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg, a balettet szeptember 26-án a fővárosban, a Nemzeti Táncszínházban is színpadra viszik.

Mindemellett a Trezor Rendezvényházban szakmai programok várják az érdeklődőket, valamint pécsi táncegyüttesek és tánciskolák is bemutatkoznak a Széchenyi, illetve a Színház téren.

(Forrás: https://www.tanctalalkozo.hu/)
(Nyitókép:Horváth Judit – Bozsik Yvette Társulat )