A PMFC a Merkantil Bank Liga NB II 3. fordulójában a WKW ETO FC Győrt fogadta a Stadion utcában. A látványos küzdelem végül 2-2-es döntetlennel zárult.

Pécs, PMFC Stadion, 3000 néző. Vezette: Antal P.

Pécs: Helesfay – Sági, Rácz L., Preklet, Katona L. – Grabant, Futó, Hegedűs M. (Óvári, a szünetben) – Bartha L. – Adamcsek, Geiger (Tihanyi, 80.). Vezetőedző: Vas László
ETO: Gundel-Takács – Vári, Lipták, Temesvári A., Fejes – Vaskeba, Kiss Máté, Múcska (Vitális, 62.) – Májer M., Priskin, Király B. (Szimcsó, 10.; Vankó, 84.). Vezetőedző: Tuifel Péter
Gólszerző: Adamcsek (11., 50.), ill. Priskin (37., 42. – az elsőt 11-esből)

Garami József mesteredző 81. születésnapja alkalmából ünnepélyes kezdőrúgással kezdte meg a 3000 nézőt vonzó mérkőzést.

Nem kellett sokat várni az első gólra, a hazai csapat már a 11. percben megszerezte a vezetést Adamcsek Máté 20 méteres pontrúgásából, ami a jobb felső sarokba érkezett (1-0). 

Pécsi álomgól

Ritkán látsz ilyen briliáns szabadrúgásgólt 💠⚽A pécsi Adamcsek káprázatos lövéssel csipkézte ki a jobb felsőt. 🔥

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 8., szombat

Ezután több helyzetet is kialakított a hazai gárda, ami sorra kimaradt és ez meg is bosszulta magát. A 37. percben Rácz a 16-oson belül egy felesleges mozdulattal lerántotta Priskint, a büntetőt Priskin a kapu bal oldalába lőtte, Helesfai jobbra vetődött (1-1).

Priskin-dupla

Priskin 4 perc alatt duplázott, ezzel fordított az ETO FC Győr a pécsiek ellen (1–2).

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 8., szombat

Rá pár percre Priskin duplázott és ezzel megfordított a mérkőzés állását, a 42. perecben Májer pazar gólpassza után Priskin a kapu jobb alsó részét célozta meg sikeresen (1-2).

A végeredmény a második félidő elején állt be, az 52. percben egy védelmi hiba után Adamcsek Máté közvetlen közelről talált be az üres kapuba (2-2).

Győri potya

Ezt csúnyán összehozta a győri védelem, de a pécsi támadó agresszivitását se feledjük.

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 8., szombat

A meccs hátralévő részében mindkét csapat előtt megvolt a gólszerzési lehetőség, azonban az összes ziccer kimaradt, és igazságos döntetlennel zárult a mérkőzés.

(Nyitókép: Löffler Péter/Új Dunántúli Napló)