A nyár tökéletes alkalom arra, hogy fenntarthatóbb életmódra váltsunk, a rengeteg elérhető információ azonban könnyen összezavarhatja a témában kevésbé járatos érdeklődőket. A következő tippek segítenek elkerülni a leggyakoribb hibákat. 

Ami bio, az egyben fenntartható is Rengeteg fenntarthatóságra utaló szó kering a köztudatban, mint a környezetbarát, zöld, vagy a környezetkímélő. Sokszor a bio jelzőt is együtt említik ezekkel a kifejezésekkel, pedig míg az előbbiek az adott termék vagy szolgáltatás környezeti terhelésére vonatkoznak, az utóbbi arra utal, hogy az adott termék vegyszer- és tartósítószermentes termelésből származik. Természetesen egy bio élelmiszer is lehet fenntartható, de ezt más jelzőkkel szokták kifejezni. 

Minden műanyag ellenség A műanyagok gyakran tűnnek fel a fenntartható életmód legnagyobb ellenségeiként. A kőolajszármazékokból készülő anyagok használatának környezetvédelmi megítélése azonban nem fekete-fehér. A legnagyobb gondot általában az egyszer használatos műanyagok okozzák, de egyes műanyagtermékek fenntartható alternatívák is lehetnek. A Starbucksban forgalmazott reusable cup például nem csak környezetbarát kávéélményt kínál, hanem még 160 Ft kedvezményt is biztosít a vendégeknek. A koronavírus miatt egy ideig szünetelő szolgáltatás augusztus 7-től újból elérhető mind a 34 magyarországi Starbucks kávézóban, ahol a baristák érintésmentes megoldással szolgálják ki a vásárlókat. 

Csak az ásványvíz biztonságos Magyarország vízzel gazdagon ellátott ország, a városok tele vannak köztéri kutakkal és egyre több helyen van lehetőség a saját kulacs újratöltésére is. A közkutak állapotát folyamatosan monitorozzák, így a speciális étrendet követőket leszámítva bárki számára fenntartható alternatívát kínálhat egy saját kulacs a szomjoltásra, amellyel az egyszer használatos ásványvizes üvegek is kiválthatók. 

Az elektromos autó a legfenntarthatóbb közlekedési forma Hazánkban is egyre nagyobb teret hódít az elektromos autó használata, folyamatosan növekszik a normál és gyorstöltő pontok hálózata, és az állam is támogatja ezek vásárlását. Az elektromos autók gyártása azonban jelentős környezetterhelést jelent, az akkumulátorgyártás az egyik legszennyezőbb iparág a világon. Ennek ellenére a városi használatuk semmilyen károsanyagkibocsátással nem jár, különösen, ha fenntartható forrásból származó elektromos 

árammal töltik fel az akkumulátort. A legfenntarthatóbb közlekedési formák viszont továbbra is: a gyaloglás, a kerékpározás, illetve hosszabb távon a kötöttpályás közlekedés használata (vonat, villamos, trolibusz). 

A szelektív hulladékgyűjtés önmagában is elég Az utóbbi években mindenhol nagy hangsúlyt helyeztek a szelektív hulladékgyűjtés rendszerére, amellyel hatékonyan csökkenthető a felesleges hulladéktermelés. Ez azonban csak egy kárenyhítő tevékenység, hisz sokkal célravezetőbb a hulladék keletkezésének megelőzése, mint annak ártalmatlanítása. A szinte teljes hulladékmentesség már otthoni körülmények között is megvalósítható, ehhez csak tudatosságra és felkészültségre van szükség. A #nullahulladék, illetve a #zerowaste címkék alatt rengeteg tipp és ajánlás található, amelyek segíthetnek az egyéni hulladéktermelés minimalizálásában. 

A Starbucksról A Starbucks CoffeeCompany története 1971-ben kezdődött Seattle-ben. Mára világszerte jelen lévő hálózatával a Starbucks világelső a minőségi pörkölt kávé előállítása és értékesítése terén. A Starbucks CoffeeCompany elkötelezett híve annak, hogy kizárólag a megbízható forrásból származó és a legmagasabb minőségű arabica kávét szolgálja fel világszerte. A cég kiváló minőség iránti rendületlen elkötelezettsége és határozott irányelvei biztosítják azt, hogy fogyasztói minden egyes csészében megízlelhessék az egyedülálló Starbucks Élményt. Hogy erről többet tudjon meg, szívesen látjuk Önt egy kávézónkban, a www.starbucks.com weboldalon vagy a Facebook-oldalunkon.