Kovács Izabella Pécsen él az édesanyjával és 9 hónapos kislányával Míneával. A család pár héttel ezelőtt nagyon nehéz helyezben került, ám sajnos a történetük nem egyedi ma Magyarországon. A koronavírus okozta gazdasági helyzet miatt a nagymama elveszítette az állását, ennek következményeként pedig rövid időn belül már az albérletüket sem tudták fizetni.

A kis család azonban csak a nagymama kevés fizetéséből, illetve abból a pénzből tartotta fenn magát, amit Izabella az egészségkárosodása után kap. Az anyuka ugyanis már kilenc éve küzd a rákkal, egészségkárosodása pedig a bizottság megállapítása szerint 73 százalékos.

Az anyukát leiomyosarcomával, azaz diagnosztizálták még 2011-ben, ami a kötőszövet és a lágyrész rosszindulatú daganata. Izabellát az elmúlt kilenc évben többször is megműtötték, többször kapott kemoterápiás és sugárkezelést is, ám mindezek ellenére betegsége újfent, a várandóssága hetedik hónapjában ismét kiújult, amikor gyakorlatilag életmentő beavatkozásra volt szüksége: ekkor alapbetegségével már harmadik alkalommal operálták meg – számolt be az anyuka történetéről a Blikk.

Az édesanyát a BAHÍR is megkereste, aki elmondta, hogy az évek során gyakorlatilag mindenüket elvesztették, ő is és az édesanyja is, ugyanis minden forintot Izabella kezeléseire és ápolására fordítottak.

A tragédiák hosszú sora után pedig pedig most azzal kell szembesülnie a családnak, hogy talán fedél sem lesz a fejük felett, ugyanis a főbérlőjük már csak néhány napot adott nekik arra, hogy kiköltözzenek a lakásból. Izabelláék többször is próbáltak beszélni a lakás tulajdonosával, hogy kaphassanak egy kis haladékot, a bérleti díj egy részét kelljen csak fizetniük addig, amíg a világjárvány okozta helyzet rendeződik és a nagymama talál állást, ám az anyuka elmondása alapján nem sikerült megoldani a kialakult konfliktust.

A 41 éves édesanya lapunk megkeresésére arról is beszélt, hogy mostani kálváriájuk június végén kezdődött, amikor egy ideje már nem tudták fizetni az albérletet. Úgy tudjuk a lakásban jelenleg nincs áram és meleg víz sem.

Izabella azt is elmondta, hogy édesanyjával csak ketten vannak, csak egymásra számíthatnak, ha pedig mindez nem volna elegendő, akkor éppen a a válóper kellős közepén van, gyermeke édesapjával idén februárban elváltak útjaik, ezt követően költözött Iza a kislányával a nagymamához.

Izabella és családja nagyon el van keseredve: ami biztos, néhány napon belül el kell hagyják az albérletet, ám egyelőre nincs kilátásuk arra, hogy hova fognak menni. Ezért is kezdtek most gyűjtésbe, hogy legalább egy lakásra – egy havi lakbér és két havi kaució – valót össze tudjanak szedni és ki tudjanak fizetni.

Izáéknak nemrég egy adománygyűjtő oldalt is létrehoztak a Facebookon, amit az anyuka egy jelenleg Írországban élő volt osztálytársa kezdeményezett.

„Kedves Barátaim! A segítségeteket szeretném kérni. Aki ismer, az tudja, hogy csak egy olyan ügyet támogatok, aminek teljesen tisztában vagyok a részleteivel.

Beszéltem egy ismerősömmel, aki sajnos elég nagy bajba került.

Természetesen segítek, ahogy tudok, mert tudom, milyen szörnyű lehet most nekik. Csak annyit tehetek, hogy elkezdek gyűjteni.

Ha úgy érzed, hogy tudsz minél többet adományozni, kérlek, tedd meg. – olvasható az adomány gyűjtésre kialakított felületen, azonban közvetlenül Izabelláéknak itt Ön is segíthet.