Balesetek miatt késések várhatók két dunántúli vasútvonalon – közölte a Mávinform vasárnap délután az MTI-vel. A pécsi vonalon vasárnap több órás késéssel kell számolni, az érintett szakaszon pótlóbuszok közlekednek.

Ahogy ma, korábbi cikkünkben közöltük, Holttestet találtak Bükkösd és Abaliget között a vasúti alagútban, ezért délelőtt pótlóbuszok közlekedtek a vonalon a helyszínelés ideje alatt.

Holttestet találtak Bükkösd és Abaliget között a vasúti alagútban – BaHír

Vasárnap reggel fél 8-kor Bükkösd és Abaliget között az alagútban egy holttestet találtak. A helyszínelés idejére a pályaszakaszt lezárták, ezért Bükkösd és Abaliget között délelőtt pótlóbuszok közlekedtek. Déltől ismét járnak a vonatok Bükkösd és Abaliget között – közölte a Mávinform az MTI-vel.

Délután a Kőbánya-Kispestről Székesfehérvárra tartó vonat Martonvásáron, a Határ utcánál elütött egy gyalogost, aki a balesetben elhunyt. Az átjáróban a fény- és félsorompó megfelelően működött, a közút és a gyalogosok felé tiltó jelzést mutatott – jegyezte meg a Mávinform a közleményében.

A mai harmadik vonatszerencsétlenség a Tolna megyei Dúzsnál történt, ahol egy tehervonat három kocsija kisiklott, személyi sérülés nem történt. A műszaki mentés hosszabb időt vesz igénybe, Szakály-Hőgyész és Kurd állomás között szünetel a közlekedés.

Emiatt a pécsi vonalon vasárnap délután és este egy-két órás késésekre kell számítani, az érintett szakaszon pótlóbuszok járnak.

A Mávinform szerint a helyszínelés ideje alatt – várhatóan 17 óráig – Martonvásár és Kápolnásnyék között a vonatok csak egy vágányon közlekedhetnek, a székesfehérvári vonalon a menetidő 20-30 perccel nőhet, és járatkimaradásokra is számítani kell.

Forrás: MTI
Kép: MÁV Inform Facebook