Mészáros Lőrinc a Mészáros Alapítvány konferenciáján tartott beszédet az ott jelenlévő főiskolásoknak és egyetemistáknak.

Az alapítvány a Vál-völgy fiataljainak felsőfokú tanulmányait már negyedik éve támogatja. Eddig összesen 800 diáknak segítettek, az elmúlt tanévben 244 Vál-völgyi fiatalnak juttatott összesen 117 millió forintot. A konferenciát minden évben megrendezik, azonban most először szólalt fel Mészáros Lőrinc is, amit a Pesti Srácok kamerája rögzített.

Mészáros beszélt a sikerről, a kemény munkáról és tanulásról is.

„Ahhoz, hogy sikeresek legyetek, ahhoz kevés az ösztöndíj, azért nagyon sokat kell tenni. Elsősorban dolgozni kell mindig, folyamatosan. Munka, munka, munka. Már a tanulás is munka, nem is kicsi. De a tanulással el tudjátok azt érni, hogy sikeresek legyetek. Persze, ahhoz még nagyon sok utat meg kell tennetek, és nem lesz egyszerű, azért előre mondom. Lesznek akadályok, lesznek sikertelenségek, lesznek sikerek, kisebb-nagyobb sikerek, de az igazi az, amikor eléritek a legnagyobb sikert az életetekben” – mondta az üzletember.

Elmondta, hogy vannak emberek, akik a bátortalanságuk miatt nem tudnak sikereket elérni az életben. Ezért arra bíztat mindenkit, hogy ne legyen bátortalan, emellett nem árt egy kis vakmerőség és szerencse is az életben.

„Azt hiszem, elmondhatom, hogy sikeres vagyok. Persze azért ehhez sokat kellett tenni, hogy sikeres legyen az ember. És nem úgy kell megélni, hogy ez egy felsőbbrendűséget okoz az embernek. Nem, ugyanolyan polgár vagyok, ugyanolyan ember vagyok, mint bárki más, azt gondolom. Az más kérdés, hogy jó érzés, ha az ember sikeres, és jól mennek a dolgai, de azt gondolom, azért ez kevés. Tehát az élet az nem csak erről szól” – zárta gondolatmenetét.