Az ellenzéki összefogás, nagyjából nulladik napján Vadai Ágnes a Demokratikus Koalíció alelnöke reagált arra a hírre, miszerint Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök nem vállalna szerepet egy esetleges új, ellenzék által alkotott kormányban. Ezt állítólag Fekete-Győr Andrásnak ígérte meg, közös beszélgetésük során. Vadai Ágnes mindezen erőteljesen kiakadt, facebook posztjában jelentette ki, hogy már pedig Gyurcsány marad, szerepet fog vállalni és mindenki, aki ezzel nem ért egyet, az a Fideszt erősíti. Mutatjuk képviselő asszony posztját, változtatások nélkül.

Nem árt tisztázni pár dolgot. Gyurcsány Ferenc a magyar politika megkerülhetetlen alakja.

A semmiből, hatalmas ellenszéllel dacolva építette velünk együtt fel az ellenzék legerősebb pártját. Többet tett az Orbán rendszer leváltásáért, mint bárki az ellenzéki oldalon.

A Fidesz és Orbán politikailag meg akarják ölni. Nem is titkolják.

Akik a mi oldalunkon eddig vele szemben határozták meg önmagukat, mind elbuktak. Soroljam a neveket?

Hogy pár napja megállapodtunk a közös indulásról, abban neki kulcsszerepe volt. Tudom, mert ott voltam.

Nem javaslom, hogy valaki ezen az oldalon Gyurcsány-ellenes politikát folytasson. Aki Gyurcsány ellen van, az a DK ellen van, az az ellenzéki együttműködés ellen is van, tehát az a Fidesz mellett van.

Hogy a DK elnöke most nem kíván miniszterelnök vagy kormánytag lenni, azzal a közös ügy iránti elkötelezettségét bizonyítja; aki meg ezt úgy mondja el, hogy Gyurcsány visszavonul, az meg az ellenkezőjét.

Megnyugtatok mindenkit: Gyurcsány marad. És vezető szerepe lesz egy új Magyarország megteremtésében.

És meg fogja találni a módját.

Tudom. Mert ismerem.