Mint ahogyan arról a BAHÍR is beszámolt két koronavírussal-fertőzött diákot találtak a PTE egyik gólyatáborában, Sikondán. A két fertőzött a TTK gólyatáborának résztvevője volt, ám időközben az intézmény közölte, hogy a Általános Orvostudományi Kar és a Gyógyszerésztudományi Kar gólyatáborában is találtak koronavírussal fertőződött személyt, az egyetem ezért az összes gólyatábort leállította.

A PTE közlése szerint a campusait továbbra sem érintette a fertőzés. 

Az intézmény még tegnapra ígért tájékoztatást az ügyben, ám végül csak szerdán délelőtt adtak ki egy közleményt, amiből kiderül, hogy nem csak TTK, de az ÁOK is érintetett, mindkét gólyatáborban találtak koronavírussal fertőzött személyt.

A közlemény szerint a fertőzött hallgatóknak enyhe tüneteik vannak és folyamatos orvosi megfigyelés alatt állnak.

A PTE az egyetemi polgárok védelme érdekében leállította az összes gólyatábort, de azt kihangsúlyozták, hogy az egyetem campusait továbbra sem érintette a fertőzés.

A PTE közleményét változtatás nélkül közöljük:

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Hallgatói Önkormányzata által szervezett gólyatáborban 2 főnél, illetve az Általános Orvostudományi Kar és a Gyógyszerésztudományi Kar gólyatáborában 1 főnél a járványügyi szabályok és óvintézkedések betartása ellenére COVID-19 vírusfertőzés igazolódott. A megfertőződött hallgatók enyhe tünetekkel rendelkeznek és folyamatos orvosi megfigyelés alatt állnak.

A tábor szervezői maradéktalanul betartották a fenntartói eljárásrendet, az ágazati ajánlásokat, és külön a táborra szabott házirendet is készítettek. A rendezvény legtöbb programját szabadtéren tartották, a résztvevők létszáma nem haladta meg az előírtat. A szervezők figyeltek a maszkhasználatra, a távolságtartásra, több helyen kézfertőtlenítőket helyeztek ki, valamint ellenőrizték a résztvevők testhőmérsékletét is, a kötelező pretriázs kérdések feltétele mellett.

Az egyetemi polgárok védelme érdekében a Pécsi Tudományegyetem az összes gólyatábor leállításáról intézkedett.

Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat vezetősége, együttműködve a Baranya Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával, folyamatosan tartja a kapcsolatot a fertőzött személyekkel, valamint a tábor többi résztvevőjével is, és tájékoztatja az egyetem vezetését az érintett hallgatók állapotáról. Az egyetem campusait továbbra sem érinti a fertőzés.”