A Villányi Borvidék az őszi szezonban sem hagy programok nélkül. A teljesség igénye nélkül most megmutatjuk, hogy milyen kavalkáddal vár az évszak.

CzukorBorShow

2020. augusztus 28. 

Zenés, sütizős nyári este a máriagyűdi Czukor Borsó kertjében. Gyere és kóstold meg a finom sütiket, mellé frissítő borokkal és kapcsolj ki egy kellemes akusztikus koncerten péntek este!

Fellép: Dienes Rebeka, gitáron kíséri Vajda Lajos – hazai és nemzetközi ismert dalokkal készülnek!
Koncertkezdés: 18:00

Kiállító borászok: Weingut Wassman Biodynamic Wines Villány, Bakonyi Pincészet, Belward Pincészet

Belépő tartalmazza: az üdvözlő falatkákat és 3 borkóstoló kupont vagy 1 szörp kupont
– elővételben 1.000 Ft
– helyszínen 1.500 Ft

14 éven aluli gyermekeknek a belépés ingyenes!

Elővételes jegyek: czukorborso.mariagyud@gmail.com

ZTaxi Siklós kedvező árakon gondoskodik akár 6 személyes fuvarról is, keresd bizalommal a +36 20 225 7353-as telefonszámon!

Rossz idő esetén az esemény szeptember 4-én lesz megtartva.

III. Szüreti Gördülő Dűlők

2020. szeptember 12. 

Fedezd fel az őszi színekbe öltözött Villányi borvidéket a népszerű Gördülő Dűlők rendezvényünk szüreti kiadásán! Válassz több útvonal közül és teljesítsd a távot két kerékre pattanva vagy gyalogosan. Bármelyik mellett döntesz, az élmény garantált.

Részletes program

Jegyek

Franc & Franc 2020 Nemzetközi Fórum

2020. november 20. 

A Villányi borvidék összefogásának jeleként született meg 2015-ben az első FRANC&FRANC nemzetközi konferencia és kóstolónap, amikor a Loire-menti cabernet franc termelőket és boraikat láttuk vendégül.Az utóbbi öt évben minden jelentősebb európai és újvilági franc termelő régió bemutatkozhatott a fajtára fókuszáló szakmai eseményen, olyanok, akik hisznek a cabernet franc fajtában és önállóan készítenek belőle bort. A Villányi borvidék legrangosabb szakmai,- és közönségrendezvénye az idei évben körbe tekint a nagyvilágban, ráhangolódásként a 2021-ben először megrendezésre kerülő, a cabernet franc fajtára fókuszáló nagyszabású borversenyre: a Franc du Monde-ra.

Az VI. FRANC & FRANC Fórum 2020. november 20-án, pénteken 9:30 órától kerül megrendezésre, melynek a villányi Bock Borászat konferenciaterme ad otthont. (7773 Villány, Batthány Lajos u. 15.)

A szakmai tanácskozáson az előadások mellett neves szakértők tolmácsolásában kóstolhatjuk meg classicus, premium és super premium kategóriában elérhető Villányi Francokat, valamint a főbb európai és újvilági stílusokat két Master of Wine előadásában. Folytatva a tavaly elkezdett munkát, tovább kutatjuk, hogy mit is rejt magában a különleges villányi terroir. Izgalmas kísérlet keretein belül tapasztalhatjuk meg a szőlőben végzett különféle zöldmunkák hatását a végleges bor stílusában, valamint ízletes kóstolón keresztül betekintést nyerhetünk a borvidék gasztronómiájába is.

Jegyinformáció:
A 150 fős fórumon 40 belépőjegyet vásárló borkedvelő is részt vehet a szakmai meghívottak mellett.
Jegyár: 19.900 Ft, amely az egész napos (9.30-18.00) rendezvény részvételi díja.
A díj tartalmazza:
– a kávészünetet
– az ebédet
– a borkóstolókat (több, mint 30 tétel)
– vendégajándékot

Kapunyitás és regisztráció: 2020. november 20-án 8:30-tól.

Jegyek itt kaphatóak!

Franc & Franc 2020 Kóstolónap

2020. november 21. 

A Villányi borvidék összefogásának jeleként született meg 2015-ben az első FRANC & FRANC nemzetközi konferencia és kóstolónap, amikor a Loire-menti cabernet franc termelőket és boraikat láttuk vendégül.

Az utóbbi öt évben minden jelentősebb európai és újvilági franc termelő régió bemutatkozhatott a fajtára fókuszáló szakmai eseményen, olyanok, akik hisznek a cabernet franc fajtában és önállóan készítenek belőle bort.

A Villányi borvidék legrangosabb szakmai,- és közönségrendezvénye az idei évben körbe tekint a nagyvilágban, ráhangolódásként a 2021-ben először megrendezésre kerülő, a cabernet franc fajtára fókuszáló nagyszabású borversenyre: a Franc du Monde-ra.

Látogasson el Ön is a Villányban megrendezésre kerülő FRANC & FRANC Kóstolónapra és ismerje meg a cabernet franc sokszínű világát!

2020. november 21-én, szombaton a villányi pincékben túrázva ismerkedhetünk meg a legújabb kiválasztott Villányi Franc-okkal a pincészetek személyes prezentálásában.

Legalább 40 villányi és külföldi pincészet boraival ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A pincészetek közötti közlekedést buszokkal biztosítjuk.

A rendezvényen öt busz közlekedik, amelyeket színkódokkal láttunk el. Minden busz programja azonos, csak a menetrendje változó. Az indulás és befejezés helyszíne természetesen szintén azonos. Ha többen együtt szeretnének részt venni a programon, kérjük, azonos színű buszra vásároljanak jegyet! A megvásárolt jegyeket utólag nem tudjuk más buszra átütemezni, így kérjük a csoportokat időben egyeztessenek az egyéni jegyvásárlásokról!

A részvételi díj tartalmazza:
a borkóstoló nap minden tételének kóstolását, az egyes helyszínek közötti transzfert, a kínált borkorcsolyákat, falatkákat, ebédet, egy kóstolópoharat, kóstolófüzetet jegyzetelési lehetőséggel, egy Villányi Franc emléktárgyat.

Villány, a cabernet franc természetes hazája várja a borkedvelőket!

Jegyinformáció:
Early bird ár október 1-ig 18.900 Ft
Normál ár november 22-ig 20.900 Ft

Regisztráció 2020. november 21-én 8:30-tól a Jammertal Borbirtoknál, ami a kiinduló állomás is egyben (7773 Villány, Baross Gábor u. 106.)Megkérjük kedves vendégeinket, hogy a gördülékeny regisztráció érdekében időben érkezzenek!