Mint ahogyan arról a BAHÍR is beszámolt a pécsváradi polgármester élő videóval jelentkezett a Facebookon, melyben arról beszél, hogy a megye 1-ben szereplő focicsapatuk egyik játékosa pozitív koronavírus-tesztet produkált, így a csapatot karanténba küldték, csak úgy mint a szederkényi csapatot ugyanis velük játszottak a pécsváradiak. Emiatt pedig a hétvégi Siklós elleni meccs is elmarad. A polgármester emellett pedig közölte, hogy lemondta a pénteki Neoton koncertet és a szombati főzős programot is.

Zádori János a videóban részletesen beszélt arról, hogy a megye 1-es focicsapatnak, a Spartacus SE-nek az egyik tagja kapta el a fertőzést, emiatt pedig az egész csapatot, mind a játékosokat, mind a menedzsmentet, mind pedig az edzőket két hét karanténba küldték és megkezdődtek a tesztelések. A polgármester beszámolója szerint a Szederkény csapatának tagjai is karanténba kellett vonuljanak, ugyanis Pécsvárad velük mérkőzött meg a múlt hétvégén.

Zádori azt is hozzátette, hogy a pozitív tesztű játékos egyébként nem pécsváradi lakos, de mivel a csapatban többen is vannak helyiek, így Pécsváradon is lesz hatósági karantén az érintetteknek. Tájékoztatása szerint az öltözőket az önkormányzat fertőtleníti.

Közzétette: János Zádori – 2020. augusztus 26., szerda

A polgármester kitért arra is, hogy a pozitív teszt miatt több hétvégi programot, úgy mint a pénteki Neoton koncertet és a szombati Határtalan Lakoma-programot is törölte, ugyanis nem akarja veszélynek kitenni a lakosságot.

“Jobb félni, mint megijedni. Közvetlen veszély jelenleg nincs, de érdemes kivárni a tesztek, vizsgálatok eredményét” – mondta a videóban Zádori.

A polgármester úgy véli, hogy mivel vége van a nyaralásoknak, most picit fokozódott a helyzet, éppen ezért arra kéri a lakosságot, hogy a következő hetekben fokozottan ügyeljenek az egészségükre, illetve tartsák be az előírásokat.

Nyitókép: Wikipedia – Civertan