A Pécsi Köztemető sok szeretettel vár minden érdeklődőt az immár többedik alkalommal megrendezésre kerülő sírkerti sétáján.

„Gyorsabban, Magasabbra, Erősebben” 2020 a XXXII. nyári olimpiai játékok éve lett volna, így ebből az alkalomból újra temetői sétára hívjuk az érdeklődőket. Számos, mára már talán feledésbe merült olimpikon nyugszik a köztemető fáinak árnyékában. A séta során megtekintjük:- a pécsi köztemetőben eltemetett neves sportolók sírhelyeit, – anekdotázunk életükről, – megemlékezünk sikereikről, amelyekkel dicsőséget szereztek önmaguknak és hazájuknak.

A sírkerti séta időpontja:2020. szeptember 10. csütörtök 15.00 óraA helyi temető közel 60 hektáros területén számos neves személyiség nyugszik,akik ezer szállal kötődnek Pécshez. Sokuk neve ismerősen cseng, mégis, időnként nehéz életútjukat vagy munkásságukat felidézni. A temetői barangolás közben a látogatók nemcsak sírhelyeiket ismerhetik meg, hanem visszaemlékezések, anekdoták által szellemiségük is megidézésre kerül.

A program időhossza: 1-1,5 óraTalálkozó és visszaérkezési hely: a Központi Ravatalozó előtti téren.COVID-19: a séta szabadtéren kerül megrendezésre, így a másfél méteres távolság biztosított. A szóbeli ismertetés kihangosításon keresztül történik. A séta díjmentes és előzetes jelentkezéshez nem kötött.Eső esetén nem kerül megtartásra és esőnap nincs.További információ: 72/805-440