Pluszosok Egyeteme címmel online szabadegyetemet indít hétfőn a Pécsi Tudományegyetem (PTE) – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.

A „Nemcsak a húszéveseké a világ!” mottóval meghirdetett, időszerű témákról szóló, a szépkorúság kérdéseit is érintő előadásokat hétfőnként délután öt órától lehet követni az interneten, az eseményeken előzetes regisztrációval lehet részt venni – írták a közleményben.
    

A PTE kutatói, oktatói az előadásuk után a hallgatóság kérdéseire is válaszolnak.
    

A szabadegyetem őszi szemeszterében a többi között az internetbiztonság és elektronikus ügyintézés, az idős emberekkel szembeni új bűnelkövetési technikák, az állatról emberre terjedő vírusok témaköre szerepel. Az előadók között lesz Jakab Ferenc virológus, Fenyvesi Csaba jogász és Révész György pszichológus.
    

A közleményben Miseta Attilát, a PTE rektorát idézve kitértek arra, hogy az intézmény a jelen kihívásainak korában plusztudást, érdekes, időszerű és hasznos pluszismereteket szeretne átadni azoknak, akik tudatosan készülnek az idősödő társadalomban keletkező problémák megértésére és megoldására.
    

Az első, szeptember 21-ei előadásra már lehet jelentkezni a pluszosegyetem@pte.hu címen. További információk az eseménysorozat Facebook-oldalán olvashatók.

A világ több mint 28 000 egyetemének rangsorában mi magunk is pluszosok vagyunk, hiszen a legjobb 800 között vagyunk….

Közzétette: Pluszosok Egyeteme – 2020. szeptember 16., szerda

(MTI, Nyitókép: Pluszosok Egyeteme – Facebook)