Mint ahogyan arról májusban a BAHÍR is hírt adott válságos állapotban kezeltek egy nőt Pécsen, mert a Szigetvári Kórházban a műtét előtt összecseréltek két üveget, ezért sóoldat helyett fertőtlenítőt kapott. A csurgói asszonyon nőgyógyászati műtétet kellett végrehajtani, akkor történt a szörnyű hiba.

A nőt akkor Pécsett kezelték, válságos állapotban volt, ám később arról is beszámoltunk, hogy bár hosszú felépülési idő várhat rá, az állapota javulhat. Az ATV-nek akkor egy pszichológus is megszólalt, aki elmondta, hogy a felépülés nem csak testi, de lelki értelemben is értendő.

Tegnap az RTL Híradója szörnyű dologról számolt be: a csurgói asszony életét vesztette. A szigetvári kórház a híradónak megerősítette, hogy a mérgezés szövődményei okozták a nő halálát. A híradó a rendőréget is kereste az ügyben, akik azt közölték, hogy a büntető eljárás jelenleg is folyamatban van.

A Nemzeti Népegészségügyi Központot is keresték, akik elmondták, hogy az eset miatt belső vizsgálatot rendeltek el a szigetvári kórházban, két munkatárssal pedig szerződést is bontottak. A hölgy a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ intenzív osztályán hunyt el, ahol május óta kezelték. A halál oka szepszis.

A NNK vizsgálata szerint a szigetvári kórház dokumentációs szabálytalanságot követett el, amiért a hatóság egészségügyi bírsággal sújtotta az intézményt. A híradó úgy tudja ez az összeg kétmillió forint.

Csurgón mindenkit megrázott az asszony halála.

“Ennek egy rutinműtétnek kellett volna lennie” – mondta az egyik helyi lakó.

A család a gyász miatt egyelőre nem szeretett volna nyilatkozni.