Pécs városa október 22-én egy újabb színházteremmel és rendezvénytérrel gazdagodik, ESCARGO SZOBASZÍNHÁZ néven. Az 50 fős nézőközönséget befogadni képes új intézmény fő küldetése, hogy közelebb hozza egymáshoz a kulturális élet szereplőit: a művészeket és a közönséget – akik nem is létezhetnének egymás nélkül.

Az új helyszín Pécsett az Endresz György utca 2/b. alatt található.

Az Apolló Kulturális Egyesület idén ünnepeli alapításának 20. évfordulóját, a fenntartásában működő Escargo Hajója Színházi Nevelési Szövetkezet, és az Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola pedig alapításának 15. évfordulóját. Valódi jubileumi-születésnapi ajándék tehát az új helyszín, és annak megnyitója.

A Színházi Társulat immáron saját helyszínen mutathatja be közönségének a régi és új színházi és tantermi előadásokat, valamint otthont biztosít Művészeti Iskola számára, rendezvényei, növendék és tanári hangversenyei, tanszaki koncertjeinek megtartásához.

De ez még nem minden! Lesznek minikoncertek, könnyű és komolyzenei programok, családi hétvégék, melyeken drámapedagógusok, tánctanárok, kézművesek foglalkoznak, alkotnak a helyi közösség vállalkozó kedvű tagjaival.

Az új kulturális tér befogadott szobaszínházi előadásoknak is otthont ad, olyan neves társulatok számára, mint Hajdu Szabolcs vezetésével működő Látókép EnsembleNézőművészeti Kft. és a MANNA közös produkciói, a RÉV, a Kerekasztal, az Y csoportFarkas Franciska – magyar és angol nyelvű előadásai valamint Beck Zoli szerzői estjei, irodalmi – zenei produkciói.

De mitől más ez az új helyszín? Az előadások fő vonzereje a művészek és a közönség bensőséges kapcsolatában áll. A kis létszámú közönséggel való találkozás a művészek számára egy új perspektívát nyit, az előadásokat közönségtalálkozók, kötetlen beszélgetések követik, melyeken a „laikus” néző betekintést nyer a kulisszák mögötti alkotófolyamatokba.

„Mindez csak ízelítő a programokból, bízom benne, hogy az érdeklődők, kultúrakedvelők hamar megszeretik és sajátjuknak érzik, sok új, tartalmas élményhez jutnak általa.” Erről beszélt október 5-én, hétfőn a sajtótájékoztatón Alapi Tóth Zoltán, az Apolló Kulturális Egyesület elnöke és az új helyszín háziasszonya, művészeti vezetője: Tapodi Gabriella. Köszöntőt mondott: Bognár Szilvia, Pécs alpolgármestere 

és dr. Őri László, a Baranya megyei Közgyűlés elnöke.

hivatalos megnyitó október 22-23-24-én lesz, a három nap alatt igyekszik minden oldaláról bemutatkozni az új rendezvénytér. A részletekről és a programokról a megújult www.escargohajoja.hu oldalról tájékozódhatunk.

A helyszín ideális parkolási körülményekkel rendelkezik, a közönség kényelméről ruhatár és Büfé is gondoskodik, a jegyvásárlásról pedig a honlapon lehet tájékozódni.