Hétfőn sokfelé várható eső, zápor a felhős, borongós időben, viszont keletre csak este érkezik meg a csapadék. 

A Dunántúlon erős, viharos lesz az északi-északnyugati szél. 7-22 fokos maximumokra készülhetünk, a legmelegebb északkeleten, keleten lehet, a leghidegebb pedig a Bakonyban.
Marad a hidegfronti hatás.

Ezek pörögnek most a BAHÍRON

Szeles, gyakran csapadékos őszi idő

Kedden mediterrán ciklon okoz szeles, csapadékos időt, többfelé jelentős mennyiségű eső hullhat. A szél egyre többfelé nyugatira, északnyugatira fordul, erős, a Dunántúlon sokfelé viharos lökések kísérhetik. Mindössze 7 és 14 fok között alakul a csúcshőmérséklet, ennél 1-2 fokkal melegebb csak északkeleten lehet.

Szerdára a ciklon és csapadékzónája északkelet felé távozik. Felszakadozik a felhőzet, de szeles marad az idő, különösen északon, északkeleten. Hajnalban 1-8, napközben 12-17 fok várható.

Csütörtökre újabb mediterrán ciklon hozhat felhős időt, többfelé esőt, záport, délen akár egy-egy zivatart. Napközben 11-20 fok lehet, nyugaton az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel. Pénteken már kevesebb helyen eshet, de többfelé feltámadhat a szél. Délután 11-17 fok valószínű – olvasható az Időkép előrejelzésében.

Jön a hidegfront

Hétfőn az ország nagy részén vasárnap érkezett hullámzó hidegfront alakítja időjárásunkat. Továbbra is többeknél előfordulhat vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, légszomj, szédülés. A szeles dunántúli tájakon fokozottan jelentkezhet fejfájás, migrénes fejfájás, valamint jelentősen romolhat a hőérzet. A borongós, többfelé csapadékos időben levertnek, rosszkedvűnek érezhetjük magunkat. Egészen keleten még elérjük a 20 fokot, estig esni sem fog, ott érdemes lesz kimozdulni a szabadba. Nagy lesz a megfázásveszély, réteges öltözet javasolt. Erősítsük immunrendszerünket! Ha tehetjük, fogyasszunk naponta többször vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

Csúszós, vizes utak

Hétfőre virradóan a Dunántúlon, napközben egyre inkább a középső országrészben várható sokfelé eső, zápor. Többfelé jelentős mennyiség hullhat le, az utak vizesek, csúszósak lesznek, vízátfolyások is előfordulhatnak. Keletre csak az esti órákban érkezik meg a csapadék. A Dunántúlon nagy területen erős, viharos északi-északnyugati szél csökkentheti a járművek menetstabilitását. A fronthatás miatt figyelmetlenebbek lehetünk az utakon, ezért vezessünk körültekintően, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Nyitókép: Illusztráció