Már tegnap is lehetett kósza híreket hallani annak kapcsán, hogy hamarosan leesik az első hó, ám ezzel manapság már úgy vagyunk, hogy hisszük, ha látjuk. Nos, az Időkép mai videói szerint azonban a Kékesen tényleg havazott. Mutatjuk!

“Csapatunk is kapott az alkalmon, hajnalban Kékestető felé vettük az irányt. Sajnos a csúcsig nem juotttuunk fel kocsival, útközben egy kidőlt fa állta utunkat, de már így is megérte korán kelni. Az idei szezon első havazása fogadott bennünket.” – írták.

Kékestetőn egyébként éjjel 0 fok alá csökkent a hőmérséklet, ennek köszönhetően marad meg a hó is.

Pécsett pedig ez történt a napokban

Bár Pécsett nem havazott, de azért rendhagyó pillanatnak lehettek szemtanú, akik a TV torony irányába néztek a napokban.

A TV-torony kivilágítása ugyanis látványos színekbe öltöztette a felhőket.

A hétfő esti órákban látványos jelenség szemtanúi lehettek a pécsiek. Az alacsony szintű felhők nagyjából a TV-toronnyal egy magasságban úsztak. Emiatt a TV-torony fényei megvilágították a felhőket, melyek gyönyörű színekben pompáztak.

Ezek most a BAHÍR legfrissebb hírei

Ilyen idő várható a napokban a térségben

Szerdán eleinte az ország északi és északkeleti tájain várhatunk még csapadékot, majd délután északra szorul az eső, délebbre felszakadozik a felhőzet. Reggel, kora délelőtt az Északi-középhegység legmagasabb csúcsain még havas eső, havazás is várható. Élénk, erős. északkeleten néhol viharos lesz a délnyugati szél. Délután északon 7-11, máshol 12-17 fok várható.
Hidegfronti hatás.

Hol esik, hol előbújik a nap

Csütörtökön ismét megnövekszik a felhőzet, napközben délnyugat felől egyre többfelé számíthatunk újabb esőre, záporokra. A szél azonban veszít erejéből. Hajnalban -1, +7, napközben az ország nagy részén 10-16, délkeleten 17-21 fokot mérhetünk.

Pénteken nyugaton, északnyugaton kisebb eső, északon és keleten záporos csapadék fordulhat elő, egy-egy zivatar sem kizárt. Főként keleten azonban már szakadozottabb lesz a felhőzet. A többfelé szeles időben délután 10-18 fok valószínű.

Szombaton 9-14 fokra, a Dunántúlon szeles időre számíthatunk. Kisebb eső, zápor főként keleten, északkeleten fordulhat elő. Hosszabb-rövidebb időszakokra a legtöbb helyen előbújik a nap. Vasárnap keleten felhős, máshol napos, a Dunántúlon szeles idő várható, 9-13 fokos maximumokkal.

Nyitókép: Időkép