A pécsi zenekedvelő közönség számára már-már hagyománnyá vált az év végén megrendezésre kerülő Winter Fest, amit évről évre Trubics Zorán rendezvényszervezőnek köszönhetünk.

Az év végi rendezvény azonban idén veszélybe került a koronavírus-járvány miatt, ám Zorán bizakodó, lapunk megkeresésére pedig elárulta, hogy a fesztivál szervezése már folyamatban van, ő pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy lebonyolításra is kerüljön.

Bajban a koncertszervezők

Trubics a Bamának adott egy korábbi interjújában arról beszélt, hogy a jelenleg kialakult helyzetben a zenészeket még csak-csak igyekeznek kárpótolni, de a koncertszervezők nem kapnak egyáltalán semmiféle segítséget.

Zorán azonban – aki a hazai rocksztárokat évente legalább egy tucatnyi alkalommal hozza el Pécsre – nem adja, adta fel és minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy az év végi Winter Fest idén se maradjon el.

Hoppál Péter és Péterry közös nevezője: Trubics Zorán

Zorán lapunk megkeresésére elmondta, hogy kvázi a lehetetlent hozta vagy össze, ugyanis a rendezvény két fővédnöke nem más lesz, mint Pécs polgármestere, Péterffy Attila és Dr. Hoppál Péter képviselő. Ezt már csak azért is nagyon érdekes kombináció, mert tudvalevő, hogy a két politikus között feszültek már konfliktusok, bár a Bahír még a májusban írt róla, hogy együtt kávéztak. Ennek apropója pedig a várost érintő fontos ügyek megtárgyalása volt.

Mindent a kultúráért

Azonban konfliktusok ide vagy oda Zorán és a zenekedvelők kedvéért a két politikus félretette minden ellenérzését és áldoztak a kultúra oltárán.

– Dr. Hoppál Péter és Péterffy Attila együtt Fővédnökösködnek az évvégi WinterFesztiválon! – árulta el lapunknak izgatottan Trubics Zorán, aki további jó hírekkel is tudott szolgálni a Winter Fest kapcsán.

– Elkezdtem dolgozni a hatodik WinterFest Of Pécs Zenei Fesztivál programján! Ha a vírushelyzet és a Jó Isten is úgy akarja, december 26-tól 30-ig mindennap változatos koncertekkel várunk Benneteket! Idén egy helyszínünk lesz , a pécsi Expo Center, és max 500 fős lehet a rendezvény.

– Lesz Balkán Fesztivál is, Zvonko Bogdan és Ljubisa Pavkovic kiváló harmonikás Főszereplésével, a Juice Team lesz a házigazda, Falusi Mariann- Sárik Péter trió, egy igazi csemege az igényes zenekedvelőknek, lesz Ünnepi Abba Slágerparty Mamma Mia címmel, lesz rocknap, és a kihagyhatatlan Neoton Buli is! – mondta el lapunknak a rendezvényszervező.

– Fontos információ, hogy elővételben jövő héttől már megvásárolhatók a belépők, melyekre visszavásárlási garanciát ad a szervező, ha netalán elmaradna a rendezvény, de nem fog!

– Amit fontosnak tartok még, hogy szeretnék köszönetet mondani Támogatóimnak, akik nélkül jelen helyzetben nem tudnám megvalósítani a rendezvényt! Külön Köszönet Dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő úrnak és Péterffy Attilának, Pécs város polgármesterének, hogy közösen elfogadták a Fővédnöki felkérést, és félretéve eltérő politikai véleményüket, mindketten támogatják a kultúrát, ami tényleg összeköt!