Hétfőn a nyirkos reggelt követően időszakos napsütésre lehet számítani, de gyakran befelhősödik majd az ég, északon rövid ideig szemerkélhet is az eső. 

A légmozgás nem lesz jelentős, gyenge, mérsékelt marad. Kora délután, a legmelegebb órákban 10-17 fokot mérhetünk. Frontmentes idő várható.

Északon ködös, délen meleg lesz az idő

Kedden több napsütés várható, de főként északkeleten hajnalra köd, illetve rétegfelhőzet képződhet, mely néhol tartósabban megmaradhat. A Tiszántúl kivételével feltámad a déli-délkeleti szél. Hajnalban -1, +5, délután 12-18 fok várható.

Szerdán tovább melegszik az idő, nyugaton, délnyugaton elérhetjük a 20-21 fokot. Északon, északkeleten ugyanakkor tartósan szürke, kezdetben ködös tájak is előfordulhatnak, és itt nem lesz melegebb 13-16 foknál. Többfelé élénk, a Dunántúlon erős lökések kísérhetik a délies szelet.

Csütörtökön az ország északi felén több helyen lehetnek tartósan ködös, párás, alacsonyszintű rétegfelhőzettel borított területek. Több napsütés a szelesebb déli, délnyugati tájakon ígérkezik, de délutánra mindenhol napos idő várható. Délután délen 17-20, másutt 13-16 fokra van kilátás – írja az Időkép.

Frontmentes idő

Hétfőn is frontmentes lesz időjárásunk, de a hideg, helyenként nyirkos reggeli órákban ismét felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak. Napközben vérnyomás-ingadozás, egyeseknél görcsös panaszok jelentkezhet. Nagy lesz a megfázás veszélye, ezért meleg, réteges öltözet javasolt. Erősítsük immunrendszerünket! Ügyeljünk a bőséges folyadékbevitelre és fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!