Az új pécsi óriáskerékkel kapcsolatosan pro és kontra számtalan érv és ellenérv megfogalmazódott már, ezúttal Péterffy Attila Pécs polgármestere írt közleményt, miszerint 3000 ingyenes belépőt biztosít az üzemeltető a városnak, amit rászoruló családok fognak megkapni, derült ki a közleményből. Péterffy közleményét alább változtatások nélkül közöljük!

A rászoruló pécsi családok is élvezhetik a város legújabb látványosságát!

A városvezetés elkötelezett aziránt, hogy a belváros és a Zsolnay negyed turisztikai kapcsolatát erősítse, ezzel is segítve a Király utca keleti végén működő vállalkozásokat. Amikor az óriáskerék tulajdonosa helyszínt keresett a látványosságnak, felkaroltuk a kezdeményezést, és a fentiek miatt a Lánc utcától délre eső területet javasoltuk. Az 50 méter magas óriáskereket a vállalkozó saját üzleti kockázatára üzemelteti majd október 21-étől jövő év májusáig. A látványosság tulajdonosa az önkormányzattal közösen, szakértők bevonásával választotta ki a Belvároshoz és a Zsolnay negyedhez közeli forgalmas helyszínt, amelyért havonta 160 ezer forintos bérleti díjat fizet a városnak.

A bérleti megállapodás részeként a vállalkozó ezen felül összesen 3000 darab ingyenes belépőjegyet biztosít a pécsi önkormányzat részére.

Arra kértem kollégáimat, hogy dolgozzák ki annak a részleteit, hogy ezeket az ingyenes belépőket maradéktalanul pécsi rászoruló családok kaphassák meg. Célom, hogy ennek a felajánlásnak köszönhetően azok a hátrányos helyzetű pécsiek is élvezhessék a különleges látványosságot, akik más módon nem juthatnának a városban mindeddig egyedülálló élményhez. A jegyek kiosztásának részleteiről, arról, hogy pontosan kik és milyen módon juthatnak az ingyenes belépőkhöz, a későbbiekben tájékoztatom a pécsieket. – zárult Péterffy Attila, Pécs polgármesterének a közleménye.