66 éves korában elhunyt a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, Adorján Gusztáv – erről az intézmény számolt be a Facebook oldalán.

Meghalt a főigazgató

“Elhunyt intézményünk főigazgatója, dr. Adorján Gusztáv. Döbbenet, csend és fájdalom…” – írják a bejegyzésben.

Elhunyt intézményünk főigazgatója, dr. Adorján Gusztáv.Döbbenet, csend és fájdalom…

Közzétette: Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház – 2020. október 21., szerda

Korábban elkapta a koronavírust

A Blikk számolt be róla még október elején, hogy Adorján elkapta a koronavírus fertőzést, a hírt akkor a gyógyítóintézmény sajtófőnöke, Vitkai Éva is megerősítette, majd hozzátette, a kontaktkutatás alapján közvetlen munkatársai között nem találtak fertőzöttet.

ITT VAN A BAHÍR ÖSSZES KORONAVÍRUS HÍRE!

Súlyos volt az állapota

A Magyar Narancs akkori értesülései szerint a 66 éves Adorján Gusztávot súlyos állapota miatt Budapesten kezelték, felépülése alatt az intézmény főigazgató-főorvosa helyettesítette őt.

A nyíregyházi közgyűlésben is szerepet vállalt

Adorján a nyíregyházi közgyűlésben is szerepet vállalt, a Fidesz-KDNP színeiben ő a legnagyobb frakció vezetője. A lap információ szerint a főorvos megbetegedése előtti héten még részt vett a közgyűlés előtti egyik bizottsági ülésen, ám az október elseji közgyűlésen – feltételezhetően fertőző betegsége miatt – már nem jelent meg.

A halálának oka

A halálának pontos oka egyelőre nem ismert, az intézmény csak a halál tényét erősítette meg.

Új Szent János Kórház és Szakrendelő főigazgatója is fertőzött

Dr. Takács Péter az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő főigazgatóján Covid tesztje is pozitív lett, erről tegnap az intézmény számolt be a közösségi oldalán.

Szigorú járványvédelmi protokoll

Takács Péteren október 20-án reggel koronavírus tesztet végeztek, melynek pozitív eredményéről a kora esti órákban értesült. A kórház szigorú járványvédelmi protokolljának köszönhetően Dr. Takács Péternek az intézményben szoros kontaktja nincsen, tünet-, és panaszmentes, feladatait a következő 10 napban otthoni munkavégzés keretein belül látja el – derül ki az intézmény posztjából.

Pozitív lett Dr. Takács Péter Covid tesztjeAz Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő…

Közzétette: Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő – 2020. október 20., kedd

Kiemelt kép: nyiregyhaza.hu