A hírről Péterffy Attila Pécs polgármestere is beszámolt, miszerint ma délelőtt a városatyák közös munkával 12 fát ültettek el a Puskin téren, amely az idei fásítási program kezdete volt, így október végén. Egyébként a terv szerint további 500 fát fognak elültetni a városban, annak érdekében, hogy Pécs zöld város legyen. Az ötlet persze örömteli, támogatandó, de mintha kissé tyúklépésben haladnánk az úton.

Ugyanis 500 fa nem sok, 12 pedig kifejezetten kevés, ahhoz képest, hogy mennyi fa tűnik és tűnt el a Mecsekben. Erre a programra egyébként 6 millió forintot költ a városvezetés, ami azért nem tűnik egy óriási összegnek, nyilván a semminél jobb, de mondjuk ennek az összegnek a sokszorosát fizették ki sportegyesületek számára, a koronavírus válság kellős közepén.

Ahogy Sík László Lajos, a terület önkormányzati képviselője elmondta a fásítási programmal kapcsolatban: “Nagy Ervin városi főkertész javaslatára 32 helyszínen cserélünk 217 növényt, míg 13 új helyszínen 222 csemetét ültetünk el. A Tüskésréten további 100 csemetét ültetnek a szakemberek, ugyanakkor egyes belvárosi és frekventált területek is kapnak fákat, mint például a Terracina és Kossuth terek, vagy a Rókus sétány.”

fotók forrás: Péterffy Attila facebook oldala