Közeledik a hosszúhétvége, és egyelőre úgy látszik, hogy jó idő lesz. Engedjék meg, hogy ajánljunk tíz remek programot a hétvégére, melyek feltöltenek energiával, természetközeliek, és többségük egy forintba se kerül!

1: Irány a Zöld! Használjuk ki a hosszúhétvégét, pláne ha jó idő lesz és menjünk ki a természetbe! Fedezzünk fel új túraútvonalakat, fedezzük fel a Mecsek eldugott csodáit, töltsünk el minél több időt a természetben. Vigyünk magunkkal néhány szendvicset, vizet és irány a Sasfészek, a Tubes, a Misina vagy a Flóra-pihenő. Számos gyönyörű túraútvonal áll rendelkezésünkre, az erdő pedig talán ősszel a legszebb.

2: Kulturálódjunk! Keressünk fel egy pécsi múzeumot, menjünk el a Dzsámiba, a Székesegyházba, esetleg hagyjuk magunk mögött Pécset, és irány Szigetvár, vagy Siklós és a vár! Mindkét helyen interaktív programokkal, remek tárlatokkal lés kiállításokkal várnak minket!

3: Ha Siklós felé megyünk, látogassunk el Máriagyűdre, a kegyhelyre, a magyar kereszténység egyik fontos történelmi épületéhez. Ha nem vagyunk vallásosak, maga a templom látványa és az élmény akkor is felemelő tud lenni.

4: Ha pedig jártunk Siklóson és Máriagyűdön, akkor ne hagyjuk ki Nagyharsányt, nézzük meg a híres szoborparkot, na meg a panorámasétányt, és vele együtt a kilátót. Megéri, az „ördögszántotta” hely látványa nem mindennapi élmény!

5: Irány az Ormánság, irány a Dráva! Ha jó idő lesz, tegyünk egy nagy sétát, fedezzük fel Révfalut a „kihalt” települést, együk egy halászlét az Ormánsági Halászcsárdában, fedezzük fel ezt az egyedi, ám kissé elhanyagolt és elfeledett környéket! Ha van rá lehetőségünk, hajókázzunk egyet a Dráván!

6: Irány a Kelet-Mecsek! Látogassunk el Óbányára, a német többségű faluba, fedezzük fel a csodálatos vízeséseket, az úgynevezett „Ferde-vízeséseket”, a térséget magyar Svájcnak is hívják, aki már járt ott tudja: nem véletlenül.

7: Mindenkit vár Villánykövesd, és egy jó féle borkóstoló! Keressünk fel egy pincét, és kóstoljuk meg Villány hegyeinek legfinomabb nedvét! Szerencsések vagyunk: lehetetlen lesz rossz pincét kifogni, mindenhol kiváló bort fogunk kapni!

8: Menjünk el Komlóra, és fedezzük fel a Mini Zoo-t! Jártunk már ott, felejthetetlen élmény volt, nem mindennapi dolog az, ha az ember rókákat, kengurukat, őzeket simogathat.

9: Ha unod a várost, vár a pécsi tenger, Orfű! Orfű ilyenkor is gyönyörű, túrázzunk fel a kilátóba, sétáljuk körbe a tavat, a bátrabbak futhatnak is, ki tudja mikor lesz újra jó idő, és mikor járhatunk újra a pécsi tengeren.

10: És ha rossz lesz az idő? Reméljük nem lesz az, de ha mégis, akkor maradjunk otthon, és használjuk ki a szabadhétvégét, olvassunk el egy könyvet, amellyel már régóta szemezünk. Vagy nézzünk meg egy filmet, amit régóta szeretnénk megnézni. Netalántán relaxáljunk, pihenjünk, és gyűjtsünk energiát a téli időszakra!

Azoknak pedig akiknek dolgozniuk kell most is, kitartást kívánunk!