Hamisítatlan őszi idővel köszönt ránk a következő hét, ugyanis ködös reggelek, enyhe idő, feltámadó szelek és záporok is várhatók. Mutatjuk mire lehet számítani a napokban.

Hétfőn 

Sokfelé párás, ködös lesz a reggel, kisebb eső néhol keleten lehet. Napközben a feltámadó délies széllel a legtöbb helyen hamar feloszlik a köd, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Kevés csapadék északkeleten lehet, délután 15-21 fokot mérhetünk.

Kedden

Reggel északon, északkeleten lehet párás, ködös a levegő. Napközben szakadozott lesz a felhőzet, a legtöbb napsütés keleten valószínű. Délután nyugat felől megnövekszik a felhőzet és helyenként eső, zápor várható. A déli, délkeleti szelet helyenként élénk, erős lökések kísérik. A hajnali 5-11 fokról délutánra 16-21 fokig emelkedik a hőmérséklet, csupán néhol északnyugaton lehet hűvösebb.

EZEK A BAHÍR LEGFRISSEBB HÍREI

Szerdán

A hajnalra kialakuló pára és köd helyenként csak lassan oszlik fel, napközben fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, csapadék nem valószínű. A légmozgás gyenge, mérséklet lesz. Délután 15-20 fok várható.

Hidegfronti hatás

A legtöbb helyen még hidegfronti hatás érvényesül, a fokozottan érzékenyek körében fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek. A felhős, borongós időben lehangoltabbak, fáradékonyabbak lehetünk, csökkent a koncentráló képesség. Reggel különösen az északi, északnyugati és nyugati tájakon lehet nyirkos, ködös a levegő, emiatt átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak. A nyirkos idő kedvez a kórokozók terjedésének, ezért öltözzünk rétegesen, erősítsük immunrendszerünket és fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket! – írja az Időkép.