A pécsi informatikai és innovációs cégek valódi csomópontja lehet a pécsi IT HUB Iroda, amit nagy örömömre, szerda délután adtunk át a Király utcában, a Hattyú ház első emeletén. – kezdődik Péterffy Attila Pécs polgármesterének a közleménye.

Az új létesítmény célja, hogy teret adjon a szakterület rendezvényeinek és eseményeinek, így különböző találkozóknak, képzéseknek, előadásoknak, vagy workshopoknak. Ezzel megnyissa a teret az ágazat szereplői közötti együttműködésnek, akár a piac meghatározó cégeiről, akár startup vállalkozásokról legyen szó.

Maga az iroda létrehozása is egy sokszereplős együttműködés eredménye, amelyben a pécsi önkormányzat mellett a Pécsi Tudományegyetem, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, az ágazati klaszter és csaknem 40 informatikai, illetve innovációs kis- és középvállalkozás vett részt. – derült ki polgármester úr tájékoztatásából.

Azt is megtudtuk, hogy a 280 négyzetméter alapterületű iroda működése nonprofit lesz, az üzemeltetési költségeket a bérlők állják.

Különböző szolgáltatási csomagokat alakítottunk ki: a legkisebb cégeknek már évi 50.000 forinttól van lehetőségük a csatlakozásra. Az irodához a pécsi önkormányzat is tagdíjfizető partnerként csatlakozott, mert abban bízunk, hogy az intézmény az információtechnológiai ágazat pécsi szereplőinek együttműködését, közös üzleti sikerét segíti, de új startup vállalkozások indítását is ösztönzi. – írja Péterffy.

Az iroda eredményes működése révén a város iparűzési adóbevételei gyarapodhatnak, és olyan új munkahelyek jöhetnek létre, amelyekkel Pécsett lehet tartani a frissen végzett, képzett fiatalokat. Ezzel együtt az IT HUB iroda működése a belváros pezsgését is fokozza, amivel illeszkedik az önkormányzat azon törekvéséhez, amely a szolgáltató cégek városközpontba történő visszacsábítását ösztönzi. – zárul a közlemény.