A férfi különös kegyetlenséggel, egy vascsővel verte szét a kutyája fejét, ezután pedig egy konyhakéssel vágta el az állat légcsövét. A kutya a bántalmazás következtében, belehalt a sérüléseibe.

Az eset még áprilisban történt, amikor is a férfi a a lakóházhoz tartozó udvar hátsó része felé indult azért, hogy ellássa az ott tartott haszonállatokat. Az udvaron volt a M.S. ordas színű, kaukázusi juhász a, nőstény ivarú kutyája is, ami láncra volt kötve. Az állat valószínúleg megérezte, hogy a gazdája ittas állapotban van, emiatt pedig a férfi indulatossá vált. Ezt követően ragadott meg egy kb. 160 cm hosszúságú vascsövet, amivel nagy erővel megütötte a kutya fejét.

EZEK A BAHÍR LEGFRISSEBB HÍREI

A kutya az ütés hatására a földre rogyott, amelyet látva a vádlott bement a házba, magához vett egy konyhakést, majd azzal visszament az állathoz és a konyhakéssel elvágta annak légcsövét.

EZ IS ÉRDEKELHET

Brutális állatkínzás Orfűn: idegesítette, ezért eltörte egy hattyú nyakát egy férfi – BaHír

Állatkínzás elkövetése miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság egy 33 éves helyi férfi ellen. A Police információi szerint a férfi 2020. július 30-án délelőtt a családjával Orfűn, a Pécsi-tónál tartózkodott, majd bement a vízbe, és ott eltörte az egyik hattyú nyakát. A rendőrök a férfit a helyszínen elfogták, és előállították a rendőrkapitányságra.

A Siklósi Járásbíróság a napokban kihirdetett ítéletével M. S. vádlottat állatkínzás vétsége miatt 50 nap elzárásra ítélte.

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott férfi 2020. április 6. napján egy Baranya megyei községben található lakóhelyén tartózkodott, ahol napközben nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztott el.

A vádlott cselekménye következtében a kutya elpusztult, amit a fejére mért ütés okozta sérülések – így a csonttörés és a kis kiterjedésű koponyaűri vérzés –, valamint a nyaki erek szakadását követő nagyfokú vérveszteség idéztek elő – olvasható a Pécsi Törvényszék oldalán.

Nyitókép: Illusztráció